kazališna poslastica

Domaće zvijezde nisu propustile splitsku premijeru

10.08.2017 u 12:32

Bionic
Reading

Praizvedba drame 'Aziz ili Svadba koja je spasila Zapad' uprizorena je u srijedu navečer na otvorenoj pozornici kompleksa Vile Dalmacija u sklopu programa 63. Splitskog ljeta. Na ovacijama ispraćenu praizvedbu drame stigli su Severina i Igor Kojić, Senka Bulić, Lana Barić, Ana Gruica, Ante Tomić i mnogi drugi glumci, redatelji i osobe iz javnog života koje su došli podržati kolege i uživati u predstavi sjajne glumačke postave. Baš svaki put bez daha ih je ostavila Nives Ivanković koja je za tportal ispričala svoje dojmove nakon premijere

'Bilo je lijepo, puno publike koja je sjajno reagirala. Predstava je plod rada divnog rada s ansamblom i redateljem Dinom Mustafićem koji je moj kolega još iz fakultetskih dana, ali već internacionalno priznati redatelj koji je došao s već pripremljenim konceptom. Jedan je od rijetkih redatelja koji zna što hoće, voli glumce i zna im prenijeti sve ono što je zamislio i što je zahtijevao u ovoj žanrovski teškoj 'Brechtijanskoj' predstavi. Iako je ovaj tekst napisan prije 15 godina Predraga Lucića 'tavorio' je po ladicama mnogih intendanata, ali kao da je to tako trebalo biti zato što ovaj tekst slika onoga što mi danas živimo. Od medijske manipulacije, serviranja različitih istina stvoren je kod nas strah i predrasude prema drugim kulturama, vjerama i rasama. Ovaj tekst ne treba gledasti kroz političku prizmu već humanističku. Poruka teksta 'Aziz' je da se ljudi mogu jedino dijeliti na dobre i loše, a ne na boju kože i krvna zrnca', ispričala nam je Nives Ivanković.

Dodala je kako je jako sretna, a srce ispunjeno jer ih je publika ispratila ovacijama i zato što će predstava od jeseni biti prebačena u zatvoreni prostor.

'Ovog ljeta imala sam reprizu predstave 'Suze i smij starega Splita' koju radimo već sedam godina i lijepo mi je što u ovim vremenima publika ide u teatar, i za premijeru 'Aziza' se tražila karta više', rekla je glumica.

S obzirom na protekli period vrućina i poslovni tempo, uskoro se sprema na zasluženi odmor.

'Inače jako dobro podnosim vrućine, ali ovaj put je bilo grozno. Mislim da ću pet dana provesti u stanu spavajući. More mi je tri minuta od stana i ne pada mi na pamet pakirati se. U jesen ću si priuštiti putovanje u Italiju koju inače obožavam'.

  • +8
Poznati na premijeri predstave 'Aziz ili Svadba koja je spasila Zapad' Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon predstave primila je mnoštvo čestitki, ali i komplimenata na svoju vječnu mladolikost. Lijepa glumica je plijenila poglede u kratkom trendi crvenom kombinezonu koji je istaknuo njezinu savršenu liniju tijela i duge noge. Look je dodatno začinila diskretnim nakitom, zlatnim sandalama s visokom potpeticom i zlatnom pismo torbom za večernje izlaske.

'Riječ je o talijanskom brandu Imperial. Do sad sam njihove stvari kupovala u Italiji, a sada postoji njihova trgovina u Splitu. Za premijeru sam izabrala kombinezon urbanog chica u španjolskom stilu', kaže Nives.