OPET PLJUSKA SUPRUGU?

Trump divlja na Twitteru, a Melania drži predavanja o destruktivnosti društvenih medija

21.08.2018 u 19:10

Bionic
Reading

Američka prva dama je u svom govoru na saveznoj konferenciji o 'cyberbullyingu' upozorila na destruktivnu moć društvenih medija, istoga dana kada je njezin suprug upotrijebio Twitter za napad na bivšeg šefa CIA-e Johna Brennana, nazvavši ga najgorim ravnateljem CIA-e ou povijesti SAD-a

'Suočimo se s time: Većina djece svjesnija je prednosti i zamki društvenih medija od nekih odraslih', poručila je Melania otvarajući konferenciju o prevenciji zlostavljanja u Marylandu.

Nadahnuće za svoj govor Melania je pronašla u skupini studenata, sudionika Microsoftovog vijeća za digitalno dobro, koji su je impresionirali svojom iskrenom angažiranošću na smanjenju nasilničkog ponašanja među vršnjacima kroz ljubaznu i otvorenu komunikaciju.

'Slušajući ideje i zabrinutost te djece, vjerujem da će odrasli pronaći način za pomoći im u suočavanju s ovim, često teškim temama. Suočimo se s time: Većina djece svjesnija je prednosti i zamki društvenih medija od nekih odraslih, ali još uvijek moramo učiniti sve što je u našoj moći kako bismo im pružili informacije i alate za uspješne i sigurne online navike', rekla je prva dama koja je sudjelovala na konferenciji u sklopu svoje kampanje za pomoć djeci 'BeBest'.

  • +3
Melania Trump Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Obzirom da je u svom govoru dodatno naglasila kako su u današnjem globalnom društvu društveni mediji neizbježan dio svakodnevnog života, koji se mogu koristiti na mnogo pozitivnih načina, ali također i biti destruktivni i štetni ako se koriste pogrešno, mnogi su njezin nastup doživjeli kao kritiku supruga Donalda Trumpa, a ne pohvalu studentima koji su je impresionirali i nadahnuli.

Naime, njezin govor došao je usred nesmiljene borbe i agresivnih napada američkog predsjednika na Twitteru protiv svojih neprijatelja, među kojima se uz spomenutog 'najgoreg ravnatelje CIA-e', našao i Robert Mueller, čovjek koji vodi istragu o ruskom uplitanju u američke  izbore.

  • +247
Melania Trump - svi stajlinzi prve dame Izvor: Profimedia / Autor: NN

Ne bi ovo bilo prvi put da se prva dama javno suprotstavi i kritizira svoga supruga.

Hvalila je ona već i zvijezdu NBA-ja Le Brona Jamesa, nakon što ga je njezin suprug izvrijeđao, a i putem svoje glasnogovornice dala je jasno do znanja da se ne slaže s politikom svoga supruga o odvajanju djece i roditelja na granici s Meksikom.

'Prva dama mrzi gledati djecu odvojenu od svojih obitelji i vjeruje da moramo biti zemlja koja poštuje sve zakone, ali i onaj kojim vlada srce', izjavila je Stephanie Grisham, glasnogovornica Melanije Trump.