ZAVIJENA U CRNO

Dirljiv oproštaj od voljenog supruga: Kraljica Elizabeta obrisala suze dok je pratila lijes

17.04.2021 u 16:31

Bionic
Reading

Kraljica je obrisala suze i sa poštovanjem sagnula glavu dok je pratila lijes princa Philipa na posljednjem putovanju od dvorca Windsor do kapele sv. Jurja dok joj se kraljevska obitelj pridružila u žalosti za suprugom na posljednjem ispraćaju

Kraljica je stigla dok je svirala himna, a kraljevski Bentley u kojem se vozila zaustavio se kraj lijesa njezinog voljenog supruga, gdje je dirljivo zastala na trenutak dok su topovi pucali i zvona zvonila u znak sjećanja na vojvodu.

  • +16
Sprovod princa Philipa Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Potom je ušla u kapelu sv. Jurja, gdje ju je na ulazu dočeako nadbiskup od Canterburyja koji je predvodio bogoslužje. U kapeli je zbog epidemioloških mjera sjedila sama, a najbliži joj je bio drugorođeni sin princ Andrew.

Kola s lijesom pratila je kraljevska povorka koju su predvodila Philipova djeca princ Charles, princeza Anne, princ Andrew i princ Edward, a slijedili su ih unuci i drugi rođaci.

Kraljica je odlučila da muški članovi kraljevske obitelji ne smiju nositi vojnu uniformu nakon što je princ Andrew zahtijevao da se odjene u admirala, a princu Harryju oduzete su titule.

  • +6
Kraljevska obitelj stiže u Windsor Izvor: Profimedia / Autor: Beretta/Sims / Shutterstock Editorial / Profimedia