Dunja Ercegović

Debitantski album Bad Daughter 'Let Me Panic' je ozbiljan kandidat za album godine

02.12.2021 u 17:36

Bionic
Reading

Debitantski album Bad Daughter “Let Me Panic” od samog se izlaska nameće kao najozbiljniji kandidat za album godine. U nešto više od tjedan dana po izlasku, album prvijenac ujedinio je publiku i glazbenu kritiku u pohvalama

Dubravko Jagatić za prvijenac ističe da je vrhunski pop album za svjetsko tržište. “Ovo je jedan od najboljih albuma objavljenih u Hrvatskoj 2021. godine i pravi korak u karijeri Dunje Ercegović koja ima sve predispozicije za osvajanje svijeta.” Maja Trstenjak naziva ga pop albumom godine, opisujući ga nevjerojatnim od prve do zadnje sekunde. “Odmjeren, elegantan i decentan, opet bogat i raskošan, veoma čist, senzualan i produkcijski dotjeran do posljednjeg detalja. Pola sata čiste glazbene fantazije, veoma koketne i konkretne. Neka panika počne, jer ovo treba osvojiti svijet. Pop album godine.”

Bad Daughter - “Let Me Panic” (album)

Siniša Miklaužić za album kaže da djeluje moćno, zanimljivo i moderno. “Osam pjesama kroz nepunih 28 minuta prođe u hipu, pa je ponovno preslušavanje gotovo obavezno. Razlog je to zašto album stvarno zvuči moderno i pristupačno, drugačije od svega što je Dunja dosad radila.” Zoran Stajčić hvali album, secirajući pjesme koje uvlače u hladno-vruću emotivnu igru ljubavnog trokuta, upucavaju plesni ritam ili otkviraju Dunjin rokerski bunt i frustraciju. “Dunja je s „Let Me Panic“ kao kantautorica napravila veliki iskorak u nešto za nju novo i nije se pri tome nezgodno okliznula.”

Ana Hotko jednostavno poručuje - nema panike, dobili smo odličan album, dodajući da sjajno osmišljenom lirskom dijelu uz bok stoji onaj glazbeni. “Dunja se i ovoga puta pokazuje kao izvrsna vokalistica koja vješto koristi razne boje i atmosfere svoga glasa. Pokazuje se kao glazbenica koja kao što sluša razne stilove, tako ima sposobnost skladati ih i izvoditi ih.”

Igor Jurilj za album “Let Me Panic” kaže da će ući u hrvatsku glazbenu povijest kao jedan od onih prijelomnih prvijenaca. “Uspjeti emociju učiniti opipljivom umijeće je samo istinski nadarenih umjetnika nesvjesnih svojih kapaciteta zbog čega s lakoćom okupira slušatelja u vremenima manjka pažnje i koncentracije za supstantivan sadržaj.” Karlo Rafaneli za Dunjin album kaže da je to veliki povratak u novom ruhu, te da prave stvari za nju tek dolaze. Kroz jedva pola sata trajanja Ercegović i Klaić predstavljaju izrazito definiran zvuk i niz izvrsno strukturiranih i pamtljivih pjesama.”

Album je u samo tjedan dana od izlaska skupio preko 75 000 steamova, dok Spotify broji preslušavanja od SAD-a i Brazila, preko UK, Njemačke, Francuske, do Italije i Ukrajine. Bad Daughter se vrti na engleskim, njemačkim, francuskim radijima, pa sve do onih u Skandinaviji.

Dunja Ercegović je na široj glazbenoj sceni poznatija kao Lovely Quinces, mlada i izrazito talentirana kantautorica koja je od samog početka visoko iskočila sa svojim osebujnim, drskim i duboko emotivnim stilom. Bad Daughter nova je stranica u Dunjinoj karijeri, kao i velika potvrda njezine kreativnosti, svestranosti i talenta da jednako dobro i uvjerljivo pliva unutar više različitih glazbenih žanrova.

Novi album donosi osam pjesama, među kojima su i do sada objavljene ”Favourite Game”, koju prati i sjajan video spot, kao i “Thick”, te najnoviji singl “New Lover”. Objavljen je za LAA, a dostupan je na svim streaming servisima.