nastup na krunidbi

Dao joj je veliku čast: Što to zapravo veže Katy Perry i kralja Charlesa III?

08.05.2023 u 09:25

  • +5

Katy Perry

Izvor: Profimedia / Autor: Chris Jackson / PA Images / Profimedia

Bionic
Reading

Pjevačica Katy Perry nije mogla sakriti uzbuđenje kada je dobila pozivnicu za koncertu u sklopu krunidbenih svečanosti kralja Charlesa III. i kraljice Camille. Međutim, iako su mnogi bili jako iznenađeni, pjevačicu ovaj poziv sigurno nije tako šokirao jer kraljevski par već je odavno blizak sa simpatičnom Perry

U subotu je održana svečana krunidba kralja Charlesa III. i kraljice Camille te je tako zadovoljena formalna procedura njihovog krunjenja na mjestu gdje su se krunili i drugi monarsi Ujedinjenog Kraljevstva. Velikoj svečanosti uslijedila je i zabava u nedjelju koja je završila koncertom na kojem su nastupili istaknuti glazbenici, uključujući i Katy Perry.

Iako su mnogi odbili poziv kraljevskog para da sudjeluju na njegovim svečanostima zbog neslaganja s idejom monarhije, događaj je ipak bio vrlo svečan i dostojanstven. Iako su mnogi bili iznenađeni kada su čuli da se Katy Perry pridružila postavi, pjevačica je blisko povezana s kraljem Charlesom i kraljicom Camillom, što objašnjava zašto su ju pozvali da sudjeluje.

Pjevačica iz Kalifornije je prvi put upoznala Charlesa i Camillu tijekom događaja u Mumbaiju 2019, a ujedinili su se u želji da pomognu onima koji nemaju.

Od 2020. godine Perry je predstavljena kao veleposlanica Fonda za zaštitu djece British Asian Trust-a za Indiju. Tu dobrotvornu organizaciju osnovali su Charles i grupa britanskih azijskih poslovnih čelnika 2007. godine kako bi sudjelovali u pomaganju rješavanja problema siromaštva i nejednakosti u južnoj Aziji.

U to je vrijeme Charles rekao da je imenovao Katy u dobrotvornu udrugu zbog njezine dugotrajne predanosti dobrotvornim ciljevima diljem svijeta.

  • +21
Kralj Charles na krunidbi Izvor: Profimedia / Autor: Yui Mok / PA Images / Profimedia

I Perry je njihovo prijateljstvo shvatila ozbiljno te je za Charlesa imala samo riječi hvale opisavši ga kao vrlo ljubaznu dušu, toliko ljubaznu da razgovara sa svojim biljkama. Otkrila je i da ju je kralj pitao hoće li pjevati njegovim biljkama, na što je ona potvrdno odgovorila.

Izašavši na pozornicu dvorca Windsor u zlatnoj haljini inspiriranoj Disneyjevim princezama, pjevačica je izvela dvije pjesme iz svog repertoara: 'Roar' i 'Firework'. Tijekom pjesme 'Roar', unuci kralja Charlesa bili su vidno oduševljeni, a princeza Charlotte je pokazala da je prava obožavateljica pjevačice jer je znala i tekst pjesme.

  • +4
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Pool / Zuma Press / Profimedia