uvijek zanimljiva

Daniela Trbović: 'Ne vidim se u formatima komercijalnih televizija'

07.01.2024 u 18:00

Bionic
Reading

Zadnjeg dana 2023. godine HTV-u se počeo emitirati dugoočekivani retro kviz 'Godina za pamćenje' kojeg radi mnogima najvoljenija voditeljica. Uz nju su i Robert Ferlin te Mario Battifiaca u ulozi kapetana. Daniela Trbović ističe kako ih kostimiranje za svaku godinu koja se obrađuje u kvizu - posebno raduje, a arhivske snimke koje ilustriraju pitanja zabavnog kviza smatra neprocjenjivima

Prva emisija 'Godina za pamćenje' startala je s povratkom u 2000. godinu. Daniela Trbović kaže da svoj najvažniji podsjetnik na tu godinu gleda svakodnevno budući da je 'njezina' 2000. godina 'započela rodno i svečano' u rodilištu u Petrovoj bolnici kad je donijela na svijet sina Lovru.

Kako je njezin izgled u emisiji modno usklađen s dekadom koju show obrađuje, Daniela je priznala da joj je 'bilo najzanimljivije poigravati se izgledom ženstvenih šezdesetih i sedamdesetih jer je na ekranu mogla biti sve ono što u stvarnom životu nije - plava, kovrčava,štiklasta i pripijena'.

  • +44
Show 'Godina za pamćenje' Izvor: Promo fotografije / Autor: Renato Branđolica / HRT

Ispričala je - je li ikada požalila zbog odluke što je odustala od studija na medicinskom fakultetu. Tvrdi da nije nikad požalila jer su se 'medicina i ona baš izmrcvarile'. Od medicine nije odustala, jer joj je 'svakim danom sve važnija'. Našalila se da kao 'prava nadriliječnica koja je napabirčila nešto sitno medicinskih pojmova i znanja, rado savjetuje druge, a sebi svakodnevno dijagnosticira neku ozbiljnu bolest'.

Govorila je i o tome zašto ju je sin jedno vrijeme zvao 'Daniela Uvijek Pekidam Trbović'. Kaže 'da ga mama ne fascinira ni na ekranu ni po doma' te da njegova kritika 'često nije nimalo drugarska'. Kad je riječ o prekidanju, Daniela 'voli ljude koji se drže one - riječima usko, mislima široko', a kako su u emisiji uvijek ograničeni vremenom 'ponekad bi ubrzala sugovornika'. I u privatnom životu joj je 'teško kad netko palamudi i nikako da dođe do poante'.

  • +3
Daniela Trbović Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Dotaknula se i lapsusa. Rekla je da ih je 'znalo biti, ali nikakvih kardinalnih grešaka'. Jednom je, prisjetila se, 'izgubila nit i zaboravila tekst u prijenosu uživo'. Bile su u pitanju milisekunde, a njoj su se 'činile kao vječnost'.

Cijeli radni vijek je na HRT-u, a sada je otkrila je li ikada dobila neku ponudu s komercijalnih televizija. 'Dva puta su me vrbovali, ali ja volim svoj posao i ovo što proizvodimo na HRT-u. Ne vidim se u formatima komercijalnih televizija', izjavila je za Večernji list.

IZLAZAK U HNK

Među poznatim licima na premijeri poznate Verdijeve opere našla se i Daniela Trbović sa sestrom Natašom

Pogledaj galeriju