zanimljivi osvrt

Dalibor Matanić o pojavi 'pjevačkih talenata' za vrijeme pandemije: 'Ova zemlja je i prije korone bila terorizirana raznim talent showovima. Molim vas, nemojte više pjevati iz svojih soba'

14.05.2020 u 13:41

Bionic
Reading

Talijani su početkom svoje 'kućne karantene' zbog koronavirusa započeli novi trend pjevanja s balkona i terasa, a on se prihvatio i u drugim zemljama pa i kod nas. Mnogi su otkrili svoju pjevačku darovitost pa i nakon popuštanja mjera nastavljaju raditi na 'vježbanju vokala' zaboravljajući pritom da se to svima ne mora svidjeti. Poznati redatelj ima poruku za takve

'Ova zemlja je i prije korone bila terorizirana raznim talent showovima. Za vrijeme korone je teror 'talenata' dosegnuo maksimum na socijalnim mrežama pa čak i u neslušljivim reklamama. Epidemiološke mjere su popustile, molim vas, nemojte više pjevati iz svojih soba. Sad ste slobodni. Sad možete otputovati van svoje županije. Negdje u prirodu. Gdje nema nikoga. Gdje vas ne čujemo', poručuje Dalibor Matanić na svom Instagram profilu. S njegovom konstatacijom složili su se i njegovi pratitelji.

Matanić svoje followere redovito zabavlja zanimljivim objavama. Pokazao im je među ostalim i videa sa snimanja hit serije 'Novine' koja je prije nekoliko dana nakon tri sezone i 32 epizode došla svom kraju. Redatelj je izjavio kako je serija od početka bila zamišljena kao trilogija te da misli kako ne bi bilo dobro da se još snima. Inače, 'Novine' su prva TV serija koju je on kao redatelj sa zavidnim brojem dugometražnih filmova za domaće prilike, režirao u svom životu.

'Imao sam neke ponude i ranije, ali nisam bio pristao. Ovdje sam vidio scenarij i rekao 'to je to'. Kao redatelj moraš težiti tome da je sve što radiš bolje od onoga što si već snimio pa mislim i kako su 'Novine' po važnosti i kvaliteti mog opusa u samom vrhu. Imao sam veliku kreativnu slobodu, nije bilo kočnica i zato sam toliko i uživao. Serija nije lagana, gledatelju se ne ide niz dlaku, ima pet, šest linija priče i mislim da je to hrabro i da tako i treba raditi', izjavio je ranije za 24sata.