TV POSLASTICA

Nova sezona Netflixove serije 'Kruna' bit će itekako sočna

28.03.2021 u 18:50

Bionic
Reading

Tvorci serije 'Kruna' tvrde da će nova sezona biti jako sočna, a s obzirom na to da je prethodna, četvrta sezona podigla dosta prašine, ali i razljutila kraljevsku obitelj, s nestrpljenjem se iščekuju nove epizode sa sasvim novim glumcima

Serija 'Kruna' podigla je dosta prašine s četvrtom sezonom, a naišla je i na osudu kraljevske obitelji jer je izokrenula činjenice. Čak je i ministar kulture Oliver Dowden tražio od Netflixa da stavi oznaku da je serija fikcija. Smatrao je da gledatelje treba upozoriti na početku svake epizode da to nije povijesna činjenica, već fikcija budući da su neke scene iz serije nanijele štetu kraljevskoj obitelji.

'To je prekrasno producirana fikcija, pa bi Netflix to trebao jasno dati do znanja kao što radi s drugim projektima. Bojim da će bet toga generacije gledatelja koji nisu živjele u to doba zamijeniti fikciju za stvarnost', rekao je Dowden.

U razgovoru za Sunday Times, producent serije Martin Childs rekao je da će naredna sezona biti itekako sočna, no nije htio otkrivati detalje.

Novinar koji prati britansku kraljevsku obitelj Hugo Vickers smatra da je svih dosadašnjih 40 epizoda bilo sočno, a kako se približavamo novijoj povijesti, kaže on, postaje sve gore. Cate Hall, koja je zadužena za šminku u seriji dodala je: 'Itekako je sočno. Svi bitni ljudi za koje očekujete da budu tamo su tamo'.

Britanski novinar Michael Cole, koji prati kraljevsku obitelj, mišljenja je da će serija, koja će u svojoj petoj sezoni pratiti ljubavnu priču princeze Diane i Dodija Fayeda do njezine smrti u kolovozu 1997, sadržavati mnogo dramatičnog materijala i zapanjujućih otkrića.

  • +9
'Kruna', 4. sezona Izvor: Profimedia / Autor: / IPA / IPA / Profimedia

Peta i šesta, ujedno i posljednja sezona 'Krune' pokrivat će rane 90-e, uključuju veliki požar u dvorcu Windsor i krah brakova troje djece kraljice Elizabete, razvode princa Charlesa i princeze Diane, princa Andrewa i Sarah Ferguson te princeze Anne i Marka Philipsa.

U novoj sezoni upoznat ćemo se i s novim glumačkim ansamblom, a princezu Dianu glumit će 30-godišnja Australka Elizabeth Debicki, koju ćemo gledati i u posljednjoj šestoj sezoni. Osim Debicki, za sada je potvrđeno da će princa Philipa glumiti nagrađivani Jonathan Pryce, a kraljicu Elizabetu Imelda Staunton.

U četvrtoj, do sada najkontroverznijoj sezoni koja j eimala premijeru u studenom prošle godine, princ Charles susreće i ženi se mladom i naivnom Dianom Spencer i u isto vrijeme održava svoju vezu s ljubavi svog života, tada udanom Camillom Parker-Bowles. Posebno zgražanje su izazvale scene u kojima je zorno prikazana Dianina borba s bulimijom, a te su scene imale i grafičko upozorenje.

Međutim, kontroverze koje su izazvale izmišljene scene čak su natjerale i Dianinog brata Earla Spencera da se javno oglasi: 'U mnogome bi pomoglo 'Kruni' da na početku svake epizode stoji jednostavno 'Ovo nije istina već je bazirano na nekim događajima iz stvarnosti'. Onda bi svatko znao da je to samo dramska serija'.

Emma Corrin, koja je u 3. i 4. sezoni glumila princezu Dianu, ranije je priznala da je kontroverzna četvrta sezona 'u velikoj mjeri izmišljena'. Tijekom niza intervjua rekla je da priča izmišljena i da su članovi kraljevske obitelji prikazani u njoj samo likovi koje je stvorio Peter Morgan.

Kruna, 4. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Zanimljivo je da je u veljači princ Harry stao u obranu Netflixa, s kojim ga veže ugovor vrijedan više oko 100 milijuna dolara. Rekao je da je serija 'izmišljena', ali i da se 'labavo temelji na istini' te da je jako dobro ulovila osjećaj da se od članova obitelji očekuje 'dužnost i služenje koje je iznad obitelji i svega drugoga'.