ROCK PRINCEZA

Dado Topić sve je dirnuo svojim govorom na sprovodu Slađane Milošević

08.04.2024 u 18:43

  • +9

Sprovod Slađane Milošević u Beogradu

Izvor: Profimedia / Autor: Antonio Ahel/ata images/PIXSELL

Bionic
Reading

Legendarna Aleksandra Slađana Milošević, poznata srpska umjetnica i pjevačica, preminula je u 69. godini života, a danas je održan njezin sprovod

Dado Topić s kojim je osebujna glazbenica izvela dobro poznatu pjesmu 'Princeza', snimljenu 1984. koja je prevedena i na engleski jezik, te su godinama bili i bliski prijatelji, uz lijes je održao posljednji govor koji je sve dirnuo, a u ruci je držao krunu u rukama u čast rock princeze.

Slađana je u Beogradu ispraćena upravo uz zvuke legendarnog dueta koji ju je i proslavio. Podsjetimo, osebujna zvijezda pop-rock scene nekadašnje Jugoslavije, uvijek drukčija i s prepoznatljivim imidžem, iznenada je preminula 26. ožujka, a danas je pokopana na groblju Lešće u Beogradu.

Izvor: Društvene mreže

Slađanina posljednja želja bila je da bude pokopana pored svog oca, u najužem krugu obitelji, piše nova.rs.

Vrsna glazbenica koja je uvijek bila ispred svog vremena, objavila je pjesmu pod nazivom 'Seksi dama' koja je bila čak i zabranjena na brojnim radijskim i TV programima.

  • +2
Aleksandra Slađana Milošević Izvor: Pixsell / Autor: Antonio Ahel/PIXSELL

'Puno smo se družili, bila si pravi prijatelj i kolegica. Nisam mislio da ćemo se ovako brzo rastati. Nas dvoje smo darovali ljudima predivne stihove jedne pjesme, balade, kojom smo se vezali i zauvijek ostali u srcima svih koji su nas voljeli i vole. Jednom si rekla da svoje mjesto vidiš među zvijezdama, mislim da si bila u pravu, drugačija od svih, posebna. Toliko blaga, divna. Evo stojim ovdje sretan što sam bio jedan od onih koji su te znali', prenio je Kurir dirljive Dadine riječi.

Posljednjem ispraćaju nazočili su i Slađanin brat, također glazbenik, Goran Milošević, kao i Oliver Mandić, Momčilo Bajagić Bajaga i brojni članovi obitelji, prijatelji, suradnici i poklonici njenog glazbenog rada, piše nova.rs.

Inače, Slađana je 1989. godine otišla u SAD, gdje je neko vrijeme nastupala s grupom 'Baby Sister', a snimila je četiri albuma te veliki broj singlova.