Miranda Hobbes

Cynthia Nixon o istospolnim ljubavima: Ja mogu voljeti i muškarca i ženu, ali razumijem da to mnogima nije izbor

25.12.2021 u 12:33

Bionic
Reading

U velikom intervjuu glumica je progovorila o seriji, glumi, liku Mirande, istospolnim ljubavima i svom političkom aktivizmu

Američka glumica i omiljena Miranda Hobbes iz kultne serije 'Seks i grad', Cynthia Nixon (56), dala je intervju za časopis Gloriju u kojemu je progovorila o novim epizodama serije.

Glumica je opširno opisala što se sve događalo od završetka 'Seksa i grada' prije 17 godina pa sve do premijere serije “I tek tako...”, svojevrsnog nastavka 'Seksa i grada', koja se upravo prikazuje u internetskoj videoteci HBO GO.

  • +20
'And Just Like That', reboot serije 'Seks i grad' Izvor: Profimedia / Autor: Steve Sands/NewYorkNewswire/Bauer-Griffin / Shutterstock Editorial / Profimedia

Podsjetimo, serija je to kojom se nastavljaju avanture glamuroznih prijateljica s Manhattana, ali ovoga puta bez Samanthe, koju je igrala glumica Kim Cattrall.

U novim epizodama serije odvjetnica Miranda Hobbes, lik s kojim se Cynthia Nixon proslavila, proživljava vjerojatno najveće promjene. Naime, napušta korporativni posao te se vraća na fakultet kako bi stekla znanje koje će joj pomoći u želji za društvenim promjenama. Uz taj karijerni zaokret, Mirandi se događaju i promjene na emiconalnom planu. Postaje sve nezadovoljnija svojim pasivnim suprugom pa počinje primjećivati druge ljude.

'Ne mogu se prestati štipati kako bih se uvjerila da ovo nije san. Naravno da je i nama sve to jako emotivno. Kad smo počele snimati Seks i grad, ni Sarah ni Kristin nisu imale djece. Danas su njihova djeca, kao i moje dijete, u srednjoj školi i na fakultetu, pa često razmišljam o svemu kroz što smo sve zajedno prošle. Ujedno vjerujem i da je pred nama još puno zajedničkih avantura,' rekla je Nixon za Gloriju, upitana o tome kako se osjeća sada kada su nove epizode predstavljene gledateljima.

Govoreći o ženama koje prati serija, a koje 'i u pedesetima imaju život', kazala je:

'Bilo bi suludo da smo samo pokušali nastaviti tamo gdje smo stali. Naši likovi su danas drugačiji, baš kao što smo i mi i naša publika drugačiji. Vrijeme neminovno donosi promjenu. Zato sam i ponosna što imamo seriju koja pokazuje život pedesetogodišnjakinja, njihovo prijateljstvo, ljubavi i strahove. Nema puno takvih serija danas', rekla je Nixon novinaru Glorije u velikom intervjuu u kojem je progovorila o seriji, glumi, liku Mirande i svom političkom aktivizmu, kao i o istospolnim stremljenjima Mirande u novim epizodama serije u kojoj njezin lik pokazuje sklonosti prema istom spolu.

'Mirandin interes za žene raste. Ne bih otkrivala previše što i kako, ali bit će zanimljivo', kazala je glumica Gloriji.

Upitana da pojasni svoju raniju izjavu kako ne mora biti lezbijka da bi voljela drugu ženu, Nixon je kazala kako je njezina izjava, zapravo bila malo drugačija.

'No, nije to ni bitno. Znam da sam uzrujala puno ljudi i žao mi je zbog toga. Jedino sam rekla da mogu voljeti i muškarca i ženu. Razumijem da mnogima to nije izbor. Nikada ne bih rekla da i oni mogu birati. Govorila sam samo u svoje ime. Ako se tako osjećam, znači li da moja prava nisu bitna? Mislim da su bitna.'

Cijeli intervju dostupan je na stranicama Glorije.