HRVOJE HORVAT

'Cvebin' sin: Članovi obitelji novog rukometnog izbornika nisu nepoznati domaćoj javnosti

28.01.2021 u 17:03

Bionic
Reading

Hrvoje Horvat od danas je službeno novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, a na toj je funkciji zamijenio Linu Čevara

Obitelj novog izbornika Hrvoja Horvata nije nimalo nepoznata domaćoj javnosti.

Naime, Hrvoje je sin poznatog rukometaša Hrvoja 'Cvebe' Horvata iz Bjelovara, a Hrvojeve sestre su također poznata imena: Vanja Horvat, bivša supruga Zorana Mamića i Jasenka Sparks koja je bila u braku s istaknutim rukometašem Iztokom Pucom, koji je preminuo 2011. godine.

Hrvoje Horvat u proteklih je nekoliko godina od trenera Dubrave došao je do klupe našičkog Nexea, ali i hrvatske seniorske reprezentacije. Prvo kao pomoćnik, a od danas i službeno kao izbornik reprezentacije.

'Ponosna na bracu. Čestitam izborniče', napisala je sestra Vanja nakon vijesti da je njen brat nasljednik Line Červara.

Inače, u ranijem intervjuu za Večernji list, Horvat je otkrio kako cijela njegova obitelj jako voli sport.

Hrvoje Horvat Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'Ne samo ja nego i moje sestre Vanja i Jasenka bavile su se aktivno sportom. Vanja i ja smo igrali rukomet, a Jasenka se bavila plivanjem. Moje su sestre brzo odustale od sporta, izabrale su neki drugi put, a ja sam, eto, jedini od nas ostao u vrhunskom sportu. Vanja je u svoje vrijeme čak imala i nekoliko međunarodnih ponuda, no izabrala je stomatologiju. Danas se bavi jahanjem i s velikim uspjehom nastupa na turnirima', ispričao je svojedobno Hrvoje.

Inače, obje Hrvojeve sestre udale su se za sportaše: Vanja za nogometaša Zorana Mamića, a Jasenka za rukometaša, nažalost pokojnog, Iztoka Puca.

'Svima nam jako nedostaje, bio je poseban čovjek, jedinstven. Zanimljivo je da se i sestrina djeca bave sportom. Jasenkin Borut je tenisač, a Vanjin Bruno igra nogomet. Tko zna, možda će i moja djeca krenuti sportskim putem. Imam sina i kćer, ali su još premali da bi se bavili sportskim aktivnostima', rekao je tad Hrvoje Horvat.