10 godina nakon zaruka

Clooney je na sve mislio: Svoju je Amal zaprosio prstenom koji skriva simboliku

06.04.2024 u 16:04

Bionic
Reading

Kada je 2014. godine George Clooney zaprosio lijepu pravnicu Amal, mnogim se ženama diljem svijeta srušio svijet. Dotadašnji najpoželjniji neženja otkrio je svoju romantičnu stranu, a ljepoticu je zaprosio prstenom koji stvarno nije mogla odbiti, čak i ako je to planirala

Amal Alamuddin bila je poznata kao odvjetnica te žestoka boriteljica za ljudska prava, a uzevši popularno prezime njezin je značaj u društvu još više porastao! Amal i George Clooney danas su jedan od najglamuroznijih holivudskih parova, a istančani ukus lijepe Amal sjajno se slaže uz starinski šarm popularnog glumca.

Sam je Clooney svoju prosidbu opisao kao 'katastrofalnu' priznavši kolegici u 'The Drew Barrymore Show' kako je prsten sakrio u kuhinjsku ladicu, a Amal je pustivši ga da čeka njezin odgovor 20-ak minuta naposlijetku pristala.

Prsten koji je Amal tada pronašla u kuhinjskoj ladici, osim što označava njihovu ljubav, nosi i puno vrjednije značenje koje je Clooney utkao u komad.

Naime, riječ je o prstenu ukrašenom etičkim dijamantom, dijamantom koji odgovara svemu onome oko čega je ambiciozna i uspješna pravnica strastvena.

Etički dijamanti odgovorno su iskopavani i predstavljaju predanost etičkoj praksi rudarenja. Ove etičke prakse osiguravaju da nitko od rudara ne bude oštećen prilikom vađenja kamenja i da im se pošteno plaća. S obzirom da je Amal posvećena borbi za ljudska prava, ovaj je Clooneyjev izbor itekako logično pokazivanje da mu je stalo do njezinih strasti.

Clooneyjev izbor je pao na sedmokaratni smaragdni brušeni kamen, okružen s dva sužena bageta i postavljen na platinastu traku, a stručnjak za nakit procjenjuje vrijednost prstena na 500.000 dolara.

'Smatrani najklasičnijim stilom, smaragdno brušeni dijamanti odražavaju šire i dramatičnije bljeskove svjetlosti i manje su vatreni od briljantnih dijamanata. Simboličan oblik povezan je sa snažnom ljubavlju para, predanošću i suosjećanjem prema drugom', objašnjava Maxwell Stone za Hello!.

Sveukupno ovaj dragocjeni komad ima tri vrijedna kamena koja simboliziraju prošlost, sadašnjost i budućnost veze para. Romantično, zar ne?

NEĆE, PA NEĆE

Tvrdoglavi Nelson: Novi član obitelji zadaje prave muke Clooneyjevima

Pogledaj galeriju