9. lipnja

Cigarettes After Sex objavili pjesmu 'Apocalypse' kao najavu izlaska debut albuma

22.03.2017 u 11:41

Bionic
Reading

Skori zagrebački gosti, sjajan bruklinški dream pop kolektiv Cigarettes After Sex, objavili su pjesmu 'Apocalypse', kao najavu izlaska debut albuma. Dugoočekivani prvijenac nazvan po bendu u prodaji će se pojaviti 9. lipnja, samo 4 dana prije njihovog nastupa u Tvornici kulture

Veze mogu biti spektralne, duhovne ili apokaliptične, kako u novoj pjesmi sugerira Greg Gonzalez, vokal i glavni autor grupe, ali su više od svega, ljudske. 'Apocalypse' govori upravo o toj fatalnoj nemogućnosti da se kaže zbogom, težini prekida veze i razdvajanja.

Apocalypse - Cigarettes After Sex

Fanovi izvođača poput Lana Dey Ray, Mazzy Star ili Warpaint sa Cigarettes After Sex će definitivno dočekti ‘njihov’ prvi važan koncert proljeća. Bend koji je oformljen 2008. u El Pasu prolazio je, vođen Gonzalezom, brojne autorske faze do objave izrazito hvaljenog EP-a ‘I’.

Cigarettes After Sex - Nothing's Gonna Hurt You Baby

Fantastični songovi ‘Nothing's Gonna Hurt You Baby’ (42 milijuna pregleda na YouTubeu!), ‘I'm A Firefighter’, ‘Dreaming of You’ i ‘Starry Eyes’ i promocija ponajviše kroz web medije donijeli su bendu izrazito jaku fan bazu. Slijedi su jednako zapaženi singlovi ‘Affection’ i ‘K’ poslije kojih je bend bez problema lovio mjesta na najvećim svjetskim festivalima.

U Zagreb stižu 13. lipnja, a uz Hrvatsku obići će Češku, Njemačku, Belgiju, Englesku, Francusku, Švicarsku te poznate festival poput Primavere u Barceloni, portugalske NOS Primavere, Rockwavea u Grčkoj i Best Kept Secret festival u Nizozemskoj.

Ulaznice su u pretprodaji od ponedjeljka, 27. veljače po cijeni od 80 kn. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 100 kn.

Službena prodajna mjesta

  • Dirty old shop, Tratinska 18
  • Rockmark, Berislavićeva 13
  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
  • Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr