pomalo neočekivano

Unatoč dijagnozi, kralj Charles III. priprema se na daleko putovanje

06.03.2024 u 16:40

Bionic
Reading

Kralj Charles III u svibnju je okrunjen, a već je u siječnju bio primoran da se povuče u svoje odaje te kao prioritet stavi zdravlje. Iako radi iz 'home officea', kralj se ipak priprema na daleko putovanje u zemlju koja će ga dočekati širom otvorenih ruku

Kralj Charles III. na neko se vrijeme povukao iz javnosti kako bi se posvetio onom najvažnijem - zdravlju. Unatoč zloćudnom karcinomu koji mu je dijagnosticiran početkom godine, Charles je prigrlio rad od kuće, a uskoro će i napustiti Britaniju kako bi otputovao na važan sastanak.

Kako se zasad čini, 75-godišnji kralj mogao bi otputovati u Australiju tijekom ove godine, a australski premijer Anthony Albanese rekao je u nedavnoj izjavi da se on i njegova zemlja pripremaju za mogući posjet Njegovog Veličanstva Kralja Australiji.

'Kralj je pokazao suosjećanje prema Australcima pogođenim nedavnim prirodnim katastrofama, baš kao što su Australci pokazali suosjećanje i podršku kralju nakon njegove dijagnoze raka', rekao je Albanese za strane medije te dodao kako su članovi kraljevske obitelji uvijek dobrodošli u Australiju.

Iako je kralj odgodio većinu svojih kraljevskih dužnosti, od objave o narušenom zdravstvenom stanju viđen je tek nekoliko puta i to za nedjeljnu crkvenu službu te na sastanku s britanskim premijerom Rishijem Sunakom kojeg je ugostio u Buckinghamskoj palači.

Kralj Charles III. Izvor: Profimedia / Autor: Jonathan Brady / Avalon / Profimedia