vrlo emotivno

Camilla po prvi put javno progovorila o svojoj svekrvi, kraljici Elizabeti: 'Moralo joj je biti jako teško, bila je usamljena žena'

18.09.2022 u 08:39

Bionic
Reading

Kraljica supruga Camilla odala je u nedjelju počast kraljici Elizabeti II., 'usamljenoj ženi koja je morala oblikovati svoju ulogu u svijetu kojim su vladali muškarci'

'Moralo joj je biti jako teško, bila je usamljena žena. Nije tada bilo premijerki ili predsjednica. Bila je jedina i morala je sama oblikovati svoju ulogu', kazala je supruga Charlesa III.

BBC je emitirao prvi Camillin govor otkako je umrla kraljica Elizabeta u nedjelju ujutro, dan prije kraljičinog pogeba.

U intervjuu Camilla je kazala je da će zauvijek pamtiti kraljičine oči i osmijeh.

  • +52
Kraljica Elizabeta II. Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

'Imala je prekrasne plave oči, koje su joj osvjetlale cijelo lice kad bi se nasmijala. Te oči i osmijeh nikad neću zaboraviti,' rekla je Camilla u svom dirljivom osvrtu te dodala: 'Ona je oduvijek bila dijelom našeg života. Sada imam 75 godina i ne sjećam se ikog drugog osim kraljice na tom mjestu.'

U jednom periodu odnos Camille i kraljice je bio vrlo napet, Njezino Veličanstvo sa sinom Charlesom čak je odbilo razgovarati o 'Camillinom postojanju' tijekom razdoblja njegove nevjere. Navodi se čak da je jednom privatno svoju buduću snahu nazvala tom 'zločestom ženom'. Ali Camilla je s vremenom osvojila njezinu naklonost i privrženost radom u kampanji za dobre ciljeve.

  • +5
Camilla Parker Bowles Izvor: Profimedia / Autor: Stuart Wallace / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kraljevski izvor rekao je: 'Camilla je prošla kroz nevjerojatnu transformaciju. Istina, bilo je crnih dana. Ali naporno je radila i došla do mjesta gdje se osjeća ugodno u vlastitoj koži i gdje može pokazati svoju osobnost, što je bio veliki put.'

NI Britanci je dugo nisu voljeli jer su je smatrali krivom za raspad braka tadašnjeg princa od Walesa i princeze Diane i bila je jedna od najomraženijih žena u zemlji.

To se, međutim, s vremenom promijenilo. Prošle godine više od pola Britanaca nije željelo da Camilla ima kraljevsku titulu, a danas se tome protivi samo njih 18 posto. Više od pola, 53 posto, misli da će biti dobra u ulozi kraljice supruge.

To je, uostalom, od njih zatražila i pokojna Elizabeta II. u veljači kad je Camilli odobrila da se koristi titulom kraljice supruge kad za to dođe čas.

  • +12
Kralj Charles III. i kraljica supruga Camilla Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Charles i Camilla upoznali su se na polo utakmici u Windsor Great Parku 1972. godine. No romansa je prekinuta kad je Charles poslan s mornaricom na osam mjeseci. Camilla se udala za vojnog časnika Andrewa Parkera Bowlesa, a Charles se 1981. oženio Dianom.

Nakon raspada kraljevskog braka, princ je ponovno započeo romansu s Camillom - koju je Diana nazvala 'trećom osobom' u svom braku.

Nakon što je Diana umrla 1997., Camilla se suočila s negativnim reakcijama javnosti te ona i Charles nisu viđeni zajedno u javnosti sve do 1999.

S vremenom se situacija, za njih, promijenila na bolje te su se vjenčali se 2005. Od tada je stalno uz Charlesa i srdačno prihvaćena u kraljevskoj obitelji.

POČETAK NOVE ERE

[FOTO] Povijesni prizor: Kralj Charles III. i kraljica Camilla prvi put na tronu, a evo u čemu se razlikuju njihova prijestolja

Pogledaj galeriju