eurovizijsko ludilo

Buka oko Loreen se ne stišava: Pale optužbe da je kopirala Adele

19.05.2023 u 16:26

Bionic
Reading

Prošlo je već gotovo tjedan dana otkako je Loreen drugi put odnijela pobjedu na europskom glazbenom natjecanju, a njegovi obožavatelji ne mogu se pomiriti s nepravdom za koju tvrde da se dogodila ove godine. Naime, mnogi tvrde da je Švedska namještena kao pobjednica kako bi se sljedeće godine pripremio spektakl u čast ABBA-e

U subotu navečer dobili smo novu pobjednicu Eurovizije koja ubiti i nije toliko nova. Pobjeda je otišla u ruke Loreen, osebujne Šveđanke koja je već jednom pobijedila s pjesmom 'Euphoria', no mnogi su vrlo nezadovoljni ishodom zabavnog natjecanja. U trenutcima kada su bili čitani glasovi žirija, stvar je već bila jasna pa gledatelji negoduju zbog navodno namještene pobjede.

Tvrde da je Švedska namjestila pobjedu kako bi se Eurovizija vratila u Švedsku točno na 50. obljetnicu pobjede grupe ABBA koja je 1974. pjesmom 'Waterloo' odnijela pobjedu u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Korisnici društvenih mreža podupiru tu teoriju i bijesne jer Švedska nije niti iz jedne države dobila maksimalan broj glasova publike pa izgleda da je žiri imao ključnu ulogu u ovogodišnjem biranju pobjednika. Čak je i tijekom trajanja prijenosa uživo bilo jasno da publika u dvorani navija za Finsku, no ovaj put Švedska joj je oduzela prvo mjesto.

  • +5
Loreen Izvor: Profimedia / Autor: Aaron Chown / PA Images / Profimedia

I dok će se slušatelji iz raznih dijelova svijeta složiti da pjesma 'Tattoo' neodoljivo podsjeća na pjesmu 'Euphoria' čime bi Loreen kopirala samu sebe, postoji teorija koja kaže da je Šveđanka zapravo iskopirala Britanku Adele.

U švedskoj pjesmi prepoznali su taktove korištene u pjesmi 'Easy On Me' iz 2021. godine, ali i ne samo tu!

Švedska predstavnica podsjeća i na pjesmu 'Flying Free' grupe Pont Aeri iz 1999, ali i pjesmu 'V plenu' ukrajinske pjevačice Mike Newton.

Mika Newton - V plenu Izvor: Društvene mreže / Autor: cstylev