PRISJETILA SE DIPLOMSKOG

Buga Marija Šimić: 'Prošlo je 5 godina od moje najgore noćne more'

06.07.2022 u 17:11

Bionic
Reading

Na svom Instagram profilu Buga Marija Šimić vratila se pet godina unazad i sjetila svog diplomskog. Kroz vrtlog emocija, glumica i kći našeg poznatog glumačkog para, Vitomire Lončar i Ivice Šimića, javno je rekla sve što joj je na duši

Odjevena u crnu dugu haljinu, koja prati liniju njezinog tijela, Buga Marija Šimić stoji na pozornici, visoko uzdignute glave. Upravo taj trenutak netko je ovjekovječio fotogtrafijom, a mlada glumica sada se prisjetila i tog trenutka koji se dogodio prije punih pet godina. Riječ je o obrani njezinog diplomskog rada, koji je u njoj izazvao mnoge emocije.

'Prošlo je 5 godina od mog diplomskog. Od tog vatrenog krštenja. Od moje najgore noćne more. Koju nikad ne bi mijenjala za ništa jer je započela promjenu. Jer me zapalila, spalila. Da mogu početi ispočetka. Iz tog kaosa rađa se sada neka 'nova ja'.

Još uvijek se rađamo, još uvijek se pepeo osjeća. Još uvijek malo peče. Da se mogu vratiti, iako uvijek kažem da si ne bi ništa rekla, danas, na današnji dan - ipak bi. Voljela bi da znaš da ne moraš. Ne moraš biti najbolja, ne moraš sad biti gotova. Ne moraš nikad zapravo.

Iskreno, a na tvoj užas - ni ne možeš. Kraj ne postoji, put se broji. Ne moraš pripadati tu. U ovu malu kutijicu koju si si namijenila. Jer si mislila da moraš. Da je van nje nemoguće disati. U redu je reći da ti tu nije mjesto. Da želiš drugačije. Da želiš nepoznato.

Buga Marija Šimić Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

Ne moraš se dokazivati. Baš nikome. Ne moraš se stiskati. Ne moraš pripadati. Ne ovdje. Ne ovako. Ne ovakva. Zagrlila bi te i šapnula - j*beš kutije i ograde. Nisi za to stvorena. Barem ne za tuđe kutije i tuđe ograde. Stvorit ćemo svoje. I tamo ćeš biti sigurna. Tamo ćeš biti - ti.'

Inače, u siječnju ove godine kći Vitomire Lončar i Ivice Šimić napokon je dobila i službenu liječničku dijagnozu te joj je dijagnosticiran ADHD, o čemu je odlučila i javno progovoriti, kako bi skrenula pažnju na taj poremećaj.