KRALJICA IMA I 'TAJNO ORUŽJE'

Buckinghamska palača je puno mirnija bez Harryjevog i Meghaninog negodovanja

22.04.2021 u 22:18

Bionic
Reading

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa su se povukli s dužnosti starijih članova kraljevske obitelji u ožujku prošle godine preselili u SAD. Iako se stječe dojam da su preseljenjem u 14 milijuna dolara vrijednu vilu u Kaliforniji skinuli veliki teret s vrata, čini se da Buckinghamskoj palači ne nedostaju pretjerano, pa čak i da se i tamo lakše diše

Odstupanjem princa Andrewa sa svih kraljevskih dužnosti, nakon skandala oko njegovog prijateljstva s milijarderom Jeffreyem Epsteinom optuženim za pedofiliju, 'Firma' je ostala bez tri djelatna kraljevska člana.

Iako logika govori da su njihovim odlaskom stvari postale kompliciranije, kraljevski izvori tvrde se u Buckinghamskoj palači zapravo puno lakše diše.

'Jedan od glavnih problema s Harryjem i Meghan, dok su bili djelatni dio obitelji, bila je njihova nesposobnost da shvate kako stvari funkcioniraju', rekao je izvor za Mirror.

'Bilo bi puno jednostavnije bez njihovog negodovanja oko toga zašto ne mogu činiti što ih je volja', rekao je izvor i dodao kako su stvari sad puno mirnije.

Nakon smrti princa Philipa, njegov sin princ Charles navodno razrađuje kako će stvari izgledati s budućim kraljevskim angažmanima. Vjeruje se da će princ Edward i njegova supruga Sophie, grof i grofica od Wessexa, koji su u vrijeme previranja proglašavani 'tajnim oružjem' kraljevske obitelji, priteći u pomoć.

Od ostalih članova kraljevske obitelji koji će pružiti podršku u kraljevskim angažmanima spominjali su se vojvotkinja od Cornwalla, vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea i princeza Anne.

Spisateljica i kraljevska novinarka Victoria Murphy, pišući za Town & Country, ispripovijedala je kako je Sophie, supruga kraljičinog najmlađeg sina princa Edwarda, postala snažan i pouzdan član kraljevske obitelji zahvaljujući svojoj prizemnosti, ali i mirnom i uvjerljivom pristupu njenim kraljevskim dužnostima.

  • +18
Princ Edward i Sophie Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Njezino djelovanje ne dobiva redovito medijsku pozornost kakvu zahtijevanju mlađi članovi obitelji, ali Sophie, kojoj je sada 55 godina, postala je čvrst član 'Firme'. U središte pozornosti Sophie je sve više dolazila kakoj je nastajao vakuum odstupanjem princa Harryja i Meghan Markle', napisala je Murphy.

Ljudi koji su imali priliku profesionalno surađivati s groficom od Wessexa rekli su Murphy kako su se divili njezinoj sposobnosti da kaže sve što misli, a da i dalje ostane pristojna.

Amanda Pullinger, izvršna direktorica udruženja 100 Women in Finance, naglašava Sophiejinu prizemnost.

'Zapravo se predstavlja kao obična osoba i mislim da je to nešto što kraljevska obitelj treba više raditi. Zanimljivo, ona nije simpatična. Naravno, pristojna je, ali reći će vam sve što misli. Ako se s nečim ne slaže, reći će mi to, i to mi je učinila nekoliko puta', rekla je Pullinger.

Sophie živi u Bagshot Parku u Surreyu, s Edwardom i njihovo dvoje djece Jamesom, vikontom Severnom (12) i Lady Louise Windsor (16).

Prepoznata je kao kraljičin omiljeni kraljev, a Nash se složio da joj je Njezino Veličanstvo 'posebno drago'.

Sophie živi u Bagshot Parku u Surreyu s princom Edwardom i njihovo dvoje djece, 12- godišnjim Jamesom, viskontom Severnom, i 16-godišnjom Lady Louise Windsor.

Govori se da je kraljičin omiljeni član kraljevske obitelji, a i Njezino veličanstvo je njoj drago. Kraljica ju često zove sa sobom kad odalzi u crkvu u Sandringhamu ili Balmoralu, jer voli na misu doći potpuno mirna, a njeno je prisustvo smiruje.

Vjeruje se da i kraljica u njoj vidi najpouzdanijeg člana kraljevske obitelji, jer dok su su Charles, Anne i Andrew razvedeni, njezin brak s princom Edwardom traje.