IZNIO SVOJU STRANU PRIČE

Bubnjar Offspringa zbog odbijanja cijepljenja protiv Covida izbačen iz benda, a svoje razloge potanko je objasnio

04.08.2021 u 12:11

Bionic
Reading

Jedan od najprodavanijih punk rock sastava svih vremena, američki bend The Offspring, ostao je bez bubnjara Petea Parada, koji se prema vlastitim navodima ne želi cijepiti protiv Covid-19 iz zdravstvenih razloga

The Offspring su u travnju objavili svoj posljednji album 'Let the Bad Times Roll', prvi studijski album u devet godina i prvi na kojemu je Parada u potpunosti odsvirao bubnjeve. Prije toga, bubnjao je na samo četiri pjesme s albuma 'Days Go By' iz 2012. godine. Nažalost, na predstojećim koncertina Offspringa, Parada neće ponovno sjesti za bubnjeve.

Svoj odlazak iz benda, u kojemu je bio od 2007. godine, Parada je objasnio u opširnoj izjavi na Instagramu, rekavši kako je zbog svoje povijesti bolesti i savjeta liječnika odlučio ne primiti cjepivo protiv Covid-19.

'S obzirom na moju osobnu povijest bolesti i profil nuspojava ovih cjepiva, liječnik mi je savjetovao da se trenutno ne cijepim. Zarazio sam se virusom prije više od godinu dana, za mene je bio blag, pa sam uvjeren da bih se opet mogao nositi s njim, ali nisam siguran da bih preživio još jednu rundu Guillain-Barréovog sindroma koji mi se dogodio nakon cijepljenja. Dogodilo se to još u djetinjstvu i s vremenom je postalo sve gore', iznosi svoju stranu priče Parada.

'Nažalost po mene (i moju obitelj koja se nada da će me zadržati još malo u svojoj blizini), rizici daleko nadmašuju korist. Budući da se ne mogu pridržavati onoga što sve više postaje mandat industrije, nedavno je odlučeno da moja blizina predstavlja nesigurnost u studiju i na turneji. Ovo spominjem jer me nećete vidjeti na nadolazećim nastupima', piše Parada i dodaje kako je želio podijeliti svoju priču kako bi svima koji proživljavaju sličnu agoniju pokazao da nisu sami.

  • +5
The Offspring Izvor: Profimedia / Autor: James Berry / Avalon / Profimedia

'Nemam negativnih osjećaja prema svom bendu. Oni rade ono u što vjeruju da je najbolje za njih, isto što i ja činim za sebe. Cijeloj obitelji Offspring želim sve najbolje. Srce mi je slomljeno što neću vidjeti svoju zajednicu s putovanja, a povezivanje s fanovima nedostajat će mi više nego što to mogu opisati riječima', piše Parada, koji u nastavku svoje poduže objave kaže kako mora nedvosmisleno izjaviti da podržava informirani pristanak, što zahtijeva izbor neopterećen prisilom.

'Nadam se da ćemo naučiti napraviti mjesta za sve perspektive i strahove koji se trenutno događaju. Izbjegnimo nesretnu tendenciju dominacije, dehumanizacije i vikanja jednih na druge. Neodlučno stanovništvo nije monolitna skupina i svi glasovi jednako zaslužuju da se čuju', kaže Parada i objavu zaključuje slanjem ljubavi svima pogođenim ovom pandemijom, čiji su životi zgubljeni ili promijenjeni na bilo koji način.

Izbacivanje Parade iz benda znači da se Offspring u posljednjih nekoliko godina ostali bez dva člana. Nakon odlaska basista Grega K.-a 2019. godine, i sada Parade, frontmen Dexter Holland i gitarist Kevin 'Noodles' Wasserman još su jedina dva dugogodišnja člana benda.

Pred njima su brojni radijski festivali u kolovozu i rujnu, kao i Aftershock u listopadu te Welvome to Rockville u studenom. O odlasku Parade bend još nije dao nikakvu službenu izjavu.