'MI SMO AMERIKA'

Brojni poznati sudjeluju u velikom maršu protiv Trumpa

21.01.2017 u 21:12

Bionic
Reading

Stotine tisuća žena i muškaraca svih generacija izašlo je na ulice Washingtona i svih većih američkih, ali i svjetskih gradova kako bi sudjelovalo je na Ženskom maršu na kojem prosvjeduju protiv misoginije, rasizma, homofobije i vjerske netolerancije, retorike koju promovira novi američki predsjednik Donald Trump. Prosvjedu su se pridružila i brojna poznata lica poput Scarlett Johannson, Alicije Keys, Americe Ferrere, Michaela Moorea, Ellen Page, Whoopi Goldberg i brojnih drugih

Na maršu u Washingtonu sudjeluju poznata feministička autorica i aktivistica Glorija Steinem, pop pjevačice Katy Perry, Madonna i Cher, glumice Ashley Judd, Jessica Chastain te brojni demokratski političari i političarke.

Na maršu u američkom glavnom gradu okupilo se, prema prvim procjenama, više ljudi nego na jučerašnjoj Trumpovoj inauguraciji.

  • +10
Ženski marš u Washingtonu Izvor: Reuters / Autor: Lucy Nicholson

'Predsjednik nije Amerika. Njegov kabinet nije Amerika. Kongres nije Amerika. Mi smo Amerika', poručila je glumica America Ferrera.

Glumica Scarlett Johansson u svom je govoru rekla: 'Predsjedniče Trump, ja nisam glasala za Vas. No poštujem činjenicu da ste izabrani predsjednik i željela bih moći podržavati Vas, Ali prvo od Vas tražim da Vi podržite mene'.

Fran & Alicia Keys ???????? #FranDrescher #AliciaKeys #Washington #WomensMarch

A photo posted by @frandrescherlove on

'Marširam danas zato što se više ne bojim i nadam se da mogu biti primjer neustrašivosti i otpora. Neću dopustiti da me itko ugnjetava, ušutkuje ili mi podrezuje krila. Dugo vremena sam pogrešno shvaćala istinsku definiciju feminizma, ali sada kad znam osjećam se snažnom. Ja sam feministkinja', izjavila je Katy Perry.

#Madonna cantando "Express Yourself". #WomensMarch

A photo posted by Felipe Wambaster (@fwambasterr) on

'Marširajmo zajedno kroz mrak, a svakim korakom moramo znati da nismo sami, da se ne bojimo i da nećemo odustati, da postoji moć u našoj jedinstvenosti i da ništa ne može biti moćnije istinske solidarnosti', poručila je Madonna s pozornice.

#Madonna cantando "Express Yourself". #WomensMarch

A photo posted by Felipe Wambaster (@fwambasterr) on