INTRIGANTNA RADNJA

Britanska miniserija temeljena na istinitom događaju koji je zaintrigirao javnost prava je TV poslastica

12.07.2022 u 09:06

Bionic
Reading

Serije snimljene po istinitim događajima nerijetko privlače pažnju široke publike i kritike. Otkrivaju pozadinu intrigantnih slučajeva koji su svojevremeno iznenadili javnost, a glumačke izvedbe oživljavaju takve priče na novoj razini

Za sve ljubitelje serija koje su inspirirane istinitim događajima donosimo pravu poslasticu britanske produkcije. Riječ je o britanskoj kriminalističkoj seriji Trovanja u Salisburyju (The Salisbury Poisonings) koja se temelji na istinitom događaju koji je zadesio stanovnike Salisburyja u ožujku 2018. godine.

Istiniti događaji i trovanja

Ova miniserija sastoji se od četiri epizode i temelji se na istinitim događajima koji su se dogodili prije dvije godine. 4. ožujka 2018. godine hitna pomoć primila je poziv zbog Sergeja i Julije Skripal koji su pronađeni u nesvjesnom stanju na klupici u parku u Salisburyju. Iako su prolaznici mislili kako su možda ovisnici, ispostavi se kako su otac i kći zapravo otrovani. Riječ je o ruskom otrovu imena novičok, što u prijevodu s ruskog znači pridošlica.

Paralela s krizom bolesti Covida-19

Čitavom gradu prijeti zaraza, a kritičari su povukli paralelu sa stanjem tijekom COVID-19 pandemije i situacijom u kojoj se nalazi cijeli svijet. Iako nije riječ o biološkom virusu, nego o smrtonosnom sintetičkom toksinu, strategije otkrivanja i suzbijanja epidemije u potpunosti su iste. Unatoč tim sličnostima, način na koji su vlasti reagirale tada i sada znatno se razlikuju. Sposobna britanska vlast brzo i efikasno implementira strategije, donosi red i ograničava patnju.

Upravo ovo fokus je britanske serije Salisbury Poisonings, koja se, unatoč špijunskom aspektu, ponajviše bavi naporima da zaštiti nevine i spasi desetak tisuća zaraženih. Isto tako, riječ je o reakcijama običnih ljudi koji su suočeni s nevjerojatnim situacijama. Oni nas mogu inspirirati u današnje vrijeme, pokazujući nam hrabrost i sposobnost nošenja s teškim situacijama.

Britansku miniseriju Trovanja u Salisburyju pronađite kompletnu na Pickbox NOW.