IMPRESIVNE BROJKE

'Bridgerton' nadmašio Netflixova očekivanja i postao njihova najveća serija svih vremena

28.01.2021 u 11:12

Bionic
Reading

U samo mjesec dana serija 'Bridgerton' je pogledana u nevjerojatnih 82 milijuna kućanstava širom svijeta, što je čini najgledanijom Netflixovom serijom do sada

Serija od osam epizoda, koja je objavljena na Božić prošle godine, najgledanija je serija streaming diva u 83 zemlje, uključujući Ujedinjeno kraljevstvo, Francusku i SAD.

'Bridgerton' je s lakoćom pretekao prethodnog nositelja titule najgledanije serije, 'The Witcher', koja je u prvih 28 dana streamana 76 milijuna puta.

  • +3
Netflixova serija 'Bridgerton' Izvor: Profimedia / Autor: Hollywood Archive / Avalon Editorial / Profimedia

Šefica Netflixove drame Jinny Howe impresivne je brojke objavila u intervjuu za Variety, dodajući da se serija 'Bridgerton' našla na top 10 listi u svim zemljama osim u Japanu.

Očekivanja su bila da će u prvih četiri tjedna serija biti pogledana u 63 milijuna kućanstava, što znači da je premašila cilj za impresivnih 19 milijuna kućanstava.

I druge Netflixove hit serije poput 'Daminog gambita' i 'Lupina', sa 62, odnosno 70 miljuna pregleda nakon objavljivanja, također su postigle odlične rezultate.

Serija 'Bridgerton' prati istoimenu obitelj kojoj otkriće varljive i anonimne Lady Whistledown u Londonu život okreće naglavačke. Potvrđena je već i druga sezona, a u potragu za ljubavlju u njoj ovoga puta kreće Anthony Bridgerton.