ne miruje

Branko Uvodić o ulozi u filmu gdje igra sebe: 'Vjerujem da bih bio dobar glumac'

13.12.2021 u 12:02

Bionic
Reading

Nakon toliko godina suverenog vladanja televizijom, brojnih voditeljskih i novinarskih angažmana, postao je glumac. Branko Uvodić dobio je ulogu u parodijskom filmu 'Po tamburi', svojevrsnom remakeu 'The Warriorsa'

'Filmska ekipa došla je do mene i rekla da imaju ideju, žele napraviti jedan zabavni film u kojem ću ja glumiti sebe. Razmislio sam i shvatio, pa premalo je komedije i zabave u našoj zemlji. Prihvatio sam. Bilo je to sjajno iskustvo', ispričao je Branko Uvodić za Jutarnji list. Sa svojih 67 godina bio je najstariji u filmskoj ekipi, a pogotovo je sretan što je jedan od 'lajtmotiva' filma njegova emisija Lijepom Našom.

Uvodić se nada da će jedna od najgledanjijih emisija u Hrvatskoj uskoro opet krenuti.

'Obišli smo cijelu zemlju, a gledali su nas čak i u Srbiji i Sloveniji. Na Festivalu tamburice u Novom Sadu dodijelili su mi nagradu za životno djelo, a Svjetska tamburaška asocijacija dala mi je nagradu. U svim državama bivše Jugoslavije smo gostovali u ovih 26 godina, samo ne u Makedoniji, ali valjda će se i to dogoditi. Uvijek smo, gdje god smo došli, bili toplo primljeni. Serijal je to koji je obilježio tamburašku glazbu, koju je UNESCO uz klapsku pjesmu i naše tradicionalne vezove uvrstio kao baštinu. Obišli smo stadione, najveće dvorane, snimali smo emisiju i na kliškoj tvrđavi. Zato mi je žao što je, dijelom zbog pandemije, 30 svibnja 2020. zaustavljeno emitiranje', priznaje.

  • +3
Branko Uvodić Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Poznato je kako je još u osnovnoj školi u Našicama volio glumiti. '1972. godine, imao priliku glumiti u starom hvarskom kazalištu, na velikom festivalu dramskih amatera. Jednom sam čak dobio i poziv da se upišem na Akademiju dramskih umjetnosti. Ma, vjerujem da bih bio dobar glumac. Dolazim iz kreativnog kraja, Joso Mijatović, moj profesor hrvatskog jezika jako je vjerovao u mene. Glumio sam i u legendarnim 'Smogovcima'. Ali, ja sam dijete televizije. Bog mi je dao lijepi glas i sposobnost da mogu 'kajkati' kao i voditi omiški klapski festival. Prilagodim se kraju u koji dolazim', istaknuo je.