OTVORIO DUŠU

Branimir Johnny Štulić: 'Nisam htio raspad Juge, jer to mi je bilo igralište'

17.01.2020 u 10:21

Bionic
Reading

Frontmen grupe Azra dugi niz godina ne želi pričati za medije, no njegov intervju osvanuo je u novom broju beogradskog Nina. Johnny Štulić je iz Nizozemske progovorio o legendarnoj grupi Azra, svirkama ali i nekadašnjoj državi

'Recimo kada je došla, ne znam kad već, devedeset prva i rat, ja nisam htio raspad Juge, jer to mi je bilo igralište. Pljačke je bilo i prije, samo je nije bilo toliko. Ni Tito dok je bio živ tu nije mogao ništa specijalno, jer Juga je bila kao švicarski sir, rupe na sve strane. Ali ipak se, kako-tako, držala', izjavio je Štulić.

Kaže da kao kad scenarist radi scenarij za film, njegove skladbe nisu nužno stavovi koje zastupa.

'Dosta stvari o kojima sam pjevao ne predstavljaju moje mišljenje. Isto kao i crtež ili karikatura. Isto kao i crtež ili karikatura, masa stvari te obasipa i zbog toga pričaš o njima - rekao je Štulić.

Johnny se nije složio s tvrdnjom da je Azra i dalje popularna, te kako bi ih puno ljudi ponovno htjelo čuti. S ove vremenske distance smatra da to nije kao što je bilo. Još uvijek mu nedostaje svirka, no kako vrijeme prolazi, sve manje.

'Volio sam svirati. Jedan sam od rijetkih koji je obišao cijelu Jugu, i to mi se sviđalo. A jedan samo od rijetkih koji i ne spada nigdje, i to sam primijetio', rekao je Štulić. Tita i Jugoslaviju je volio premda više puta naglašava da ne zastupa stav o tome kako je bilo idealnom, no zaključuje da je bilo bolje nego sada.

Izvor: Društvene mreže