TEŠKA FILMSKA ARTILJERIJA

Bradley Cooper ambiciozno kreće u snimanje novog filma za Netflix, i to u suradnji s Martinom Scorceseom i Stevenom Spielbergom

22.01.2020 u 18:15

Bionic
Reading

Streaming div Netflix u utrci za najbolji film ovogodišnje dodjele Oscara ima dva favorita - 'Irca' i 'Priču o braku', a s pravima na još neimenovani film o Leonardu Bernsteinu i prestižnim filmskim arsenalom kojega je okupio, čini se da u ovoj disciplini planiraju sudjelovati na duge staze

Film će prema scenariju kojega je napisao u suradnji s Oscarom nagrađenim scenaristom 'Spotlighta' Joshom Singerom režirati Bradley Cooper, koji će u filmu i glumiti.

Složena priča o braku američkog skladatelja, pijanista, dirigenta i glazbenog teoretičara i njegove supruge Felicije Montealegre predugo čeka trenutak kad će biti ispričana na filmskom platnu, a nakon što ga je u svibnju 2018. označio kao svoj prioritetni projekt, Paramout se povukao.

Amblin, producentska kuća Stevena Spielberga i dalje ostaje čvrsto u igri, a Netflix će film snimati sa zavidnim popisom najjačih producentskih imena.

Osim Spielberga, tu je i Martin Scorsese, Bradley Cooper sa svojim partnerom iz producentske kuće Joint Effort Toddom Phillipsom, Kristie Macosko Krieger i producentica s dvostrukom nominacijom za ovogodišnje Oscare ('Irac' i 'Joker') Emma Tillinger Koskoff.

Na popisu su i Fred Berner i Amy Durning, dvojac koji u raznim iteracijama ovoga projekta sudjeluje već više od desetljeća.

Martin Scorsese je prije nekoliko godina planirao režirati film o Bernsteinu za Paramount, a jedini scenarist u toj varijanti bio je Josh Singer. Međutim, kako se posvetio režiranju 'Irca', mjesto je ustupio Cooperu.

Spielberg je upravo završio sa snimanjem remekea filma 'Priča sa zapadne strane' u kojemu će koristiti glazbu iz originalnog filma koja se smatra najboljim filmskim djelom pokojnog skladatelja Bernsteina. Dogovor za prava na glazbu omogućuju Netflixu suradnju sa Spielbergom.

Očekuje se da će produkcija filma započeti početkom sljedeće godine, a prije nego ga objavi na svojoj streaming platformi, Netflix će film prikazati u kinima kao što je to učinio s 'Ircem', 'Pričom o braku', 'Dvojicom Pape' i nekim drugim pretenderima na filmske nagrade.

'Bradleyev redateljski debi je u najmanju ruku bio sjajan i brzo se zacementirao kao ozbiljan filmotvorac. Njegova strast i jasna vizija oživljavanja odnosa između kultnog skladatelja Leonarda Bernsteina i njegove supruge Felicije Montealegre obećavaju da će njihova životna priča izaći na vidjelo onako kako to može napraviti samo ovaj renomirani filmski tim. Počašćeni smo što suradnjom s Bernstejnima dijelimo priču njihove obitelji s publikom diljem svijeta', rekao je za Deadline Scott Stuber, glavni Netflixov čovjek zadužen za filmove.

NE ODVAJA SE OD KNJIGA

Novi adut iz rukava: Može li Bradley Cooper ponoviti uspjeh filma 'Zvijezda je rođena'?

Pogledaj galeriju

U suparničkom projektu Paramounta skladatelja Bernsteina trabao je glumiti Jake Gyllenhaal, a kao redatelj se spominjao Cary Fukunaga, koji se ipak odlučio na suradnju u nadolazećem filmu o Jamesu Bondu 'No Time to Die'.

Cooper posljednje dvije godine blisko surađuje s Bernsteinovom djecom, Jamiejem, Aleksandrom i Ninom, a nakon što je s ekipom slavnih filmaša dobio ekskluzivna prava na film, Netflix je projekt objeručke prihvatio.

Iako je oduvijek bio fasciniran dirigiranjem, Cooper ne misli napraviti klasični biografski film o Bernsteinu. Za svoj sljedeći redateljski korak odlučio se zahvaljujući nabijenom i složenom odnosu Bernsteina i njegove supruge, čileanske glumice Montealegre, i bit će usredotočen na tu priču iz života slavnog skladatelja.