NASTAVAK DRAME

Brad Pitt kipti od bijesa jer je Angelina prodala svoj udio u vinogradu oligarhu

13.07.2023 u 00:03

Bionic
Reading

Brad Pitt nikako ne želi da ruski oligarh kojem je Angelina Jolie potajno prodala svoj udio u njihovom francuskom vinogradu vrijednom 500 milijuna dolara, bude suvlasnik posjeda, pišu američki mediji

Brad Pitt, kako se piše ovih dana, kipti od bijesa jer ga je Yuri Shefler ismijavao u sudskim spisima za koje je nedavno prvi put otkriveno da je istaknuo kako je on glumac, a ne vinar te da ga je opisao kao holivudskog diletanta.

Sada je odlučniji nego ikad da se riješi Rusa, kažu izvori, piše Page Six.

Magnata votke službeno je američko Ministarstvo financija proglasilo oligarhom još 2018., a zatim je 2021. kupio udio Angeline Jolie u Château Miravalu.

Izvori kažu da Pitt vidi Angelininu prodaju kao 'osvetničku' jer je glumica znala da je on prethodno odbio Sheflera.

  • +10
Brad Pitt Izvor: Profimedia / Autor: James Moy / PA Images / Profimedia

Shefler navodno želi zadržati Pitta kao figuru u tvrtki i iskoristiti njegov status slavne osobe, što ne ostavlja Pittu nikakvu opciju nego da ga pokuša izbaciti iz dvorca.

Pitt sada vodi parnicu protiv A. Jolie i Sheflera, inače vlasnika Stolija, tvrtke koja proizvodi glavnu rusku votku Stolichnaya, u Kaliforniji i Luksemburgu zbog Château Miravala.

Ali u kalifornijskim sudskim dokumentima Sheflerovi odvjetnici rekli su da je Pitt u najboljem slučaju 'posjetio vinograde kako bi se divio radu francuskih radnika koji su zapravo napravili posao', i rekli: 'Pitt je glumac, a ne vinar. On se bavi prodajom iluzija, a ne zemljom i grožđem'.

Prije nego što su se vjenčali, par je zajedno kupio imanje, pri čemu je Pitt bio vlasnik 60 posto, a Jolie 40 posto. Doveli su vinara Marca Perrina i uspjeli su postati jedni od najcjenjenijih svjetskih proizvođača roséa.

Dvorac, u kojem se par vjenčao 2014., postao je Pittova 'strast', a on je Jolie poklonio dodatnih 10 posto nakon njihovog vjenčanja, čime je to vrijednost bila 50-50 kada su se razišli 2016.

Ugovorima su se osigurali da u proizvodnji vina imaju jednaki udjel, kada je o prihodima riječ, a Angelina je sada optužila Pitta da je trošio nemilice milijune na svoje privatne užitke, u koje spada renoviranje bazena, ali i izgradnja studija za snimanje.

Izvori sad kažu da se Shefler zapravo dva puta obratio samom Pittu da kupi Miraval, prvi put 2016. kada se par razišao, a zatim 2021. kada je njihova svađa oko skrbništva nad djecom postala javna. Ali izvori bliski Pittu kažu da su, kad ih je on 'uljudno' odbio, 'potajno' otišli do Jolie, koja je ignorirala ono što Pittova strana kaže da je bio dogovor te je odbio bilo kakvu njezinu prodaju.

Jolien odvjetnik Paul Murphy rekao je za The Post da je ona imala pravo prodati dionice i da ju je Pitt pokušao ušutkati zbog optužbi za zlostavljanje.