priznanje

Bono Vox: 'Pritisak da izgledam 'macho' spriječio me da priznam ljubav prema Abbi'

17.03.2023 u 09:53

Bionic
Reading

Frontmen grupe U2 prisjetio se odrastanja uz glazbu švedske pop grupe u Dublinu 1970-ih, tijekom gostovanja u emisiji Piano Room BBC Radija 2. Zajedno s gitaristom The Edgeom je predstavio pjesme s njihovog novog albuma 'Songs Of Surrender'

Bono Vox je priznao da mu je ABBA bila nešto poput 'guilty pleasure'. Rekao da mu je nedostajalo hrabrosti priznati da mu se svidjela švedska pop grupa u vrijeme kada su njegovi vršnjaci slušali punk, ali je sada može vidjeti da je zapravo cijelo vrijeme bio zahvalan na toj glazbi. 'Ali kad je riječ o Bee Gees, bio sam spreman priznati 'Massachusetts' i 'Tragedy'. Oni su ludo dobri. I John Lennon je priznao da voli Bee Gees', izjavio je frontmen U2-a.

Gitarist benda, The Edge se nadovezao: 'Mi smo veliki obožavatelji skandinavskog benda, cijenimo njihov rad na način koji je rastao tijekom godina. Fanovi smo i Bee Geesa, što ljudi ne bi mogli zamisliti. Obožavamo mnoge velike tekstopisce koji se ne smatraju nužno modernima i cijenimo njihov rad'.

Bono je rekao da je glazba Abbe bila poput 'nacionalne himne za mlade majke' dok su odrastale u Dublinu 1970-ih. Dodao je: 'U našem lokalnom pubu, često bi mlade žene pjevale 'Thank You For The Music'. I ja bih to pjevao i bio sam jako zahvalan na glazbi'. Također se prisjetio gostovanja Abbinog suautora Bennyja Anderssona na U2 nastupu u Stockholmu 1992., našalivši se da su svojom obradom 'ubili' pjesmu 'Dancing Queen'.

  • +3
Bono Vox Izvor: Profimedia / Autor: Riccardo De Luca/AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia