iznenadio građane

Bono Vox zapjevao za slobodu na stanici metroa u Kijevu

08.05.2022 u 16:50

Bionic
Reading

Irska rock zvijezda Bono Vox pohvalio je ukrajinsku borbu za slobodu tijekom nastupa na stanici metroa u centru Kijeva u nedjelju, gdje je frontmen U2-a pjevao i molio za mir

Bono je zapjevao s perona stanice metroa u Kijevu, a 61-godišnja rock ikona izvela je U2 klasike "Sunday Bloody Sunday", "Desire" i "With or without you".

"Ljudi u Ukrajini se ne bore samo za svoju slobodu, vi se borite za sve nas koji volimo slobodu", rekao je Bono u pauzi između pjevanja. Pjevač se osvrnuo i na sukobe u rodnoj zemlji benda, Irskoj, kao i na probleme koje su imali s moćnijim susjedom.

"Molimo se da uskoro uživate u miru", rekao je Bono.

Nastup Bono Voxa u podzemnoj pogledajte na ovoj poveznici.

  • +4
Bono Vox Izvor: EPA / Autor: CLEMENS BILAN

Iznenadno pojavljivanje Bona u Kijevu -- a pjevač je, podsjetimo, dugogodišnji humanitarac koji se često javno zalaže za različite ciljeve, uključujući borbu protiv siromaštva i AIDS-a -- odvilo se upravo dok su sirene za zračnu uzbunu odjekivale u glavnom gradu Ukrajine, a borbe bjesnile na istoku zemlje. U jednom trenutku nastupa, Bono je pozvao ukrajinskog vojnika da zapjeva, pa su skupa izveli "Stand by me".

Bono je na stanici podzemne u Kijevu nastupio zajedno s gitaristom U2 pred malom skupinom obožavatelja, uključujući pripadnike ukrajinskih oružanih snaga.

"To su neke dobre emocije, i to je sve", rekao je pripadnik ukrajinskih teritorijalnih snaga u publici, komentirajući nastup Bona.

"Čudan je osjećaj vidjeti Bona, osjećam se kao dijete koje ide u prvi razred", rekla je uoči nastupa 36-godišnja sveučilišna predavačica Olesia Bezsmertna, a prenosi France 24.