nagradnjače

bonbon i tportal vode te na najzeleniji ljetni festival 'Forestland'

21.06.2018 u 09:25

Bionic
Reading

Od 13. do 15. srpnja dođite na Forestland, najveći sjevernohrvatski moderni festival

Forestland je više od glazbe, Forestland je iskustvo. Kroz 48 sati festivala budnim će vas držati odličan osjećaj, festivalski 'feel', ekipa, neprestani 'rejv' u šumici i cijela plejada odličnih DJ-a. Od legende hrvatske elektronike Petra Dundova, pa do danas megapopularnog Zonderlinga i trance zvijezde Marka Sixme, nezaobilaznih Timo G i Avadoxa, DJureS, Josh Somen, #PNCJ i doslovno desetke drugih rejvat ćemo cijele noći, od podneva do podneva.

Iz ideje napravili posao i ostali u Hrvatskoj. U kriznoj 2013. godini nekolicina mladića povezala se i odlučila pokrenuti ono o čemu su sanjali. Šest godina kasnije Nikola, Ivan, Krešo, Saša, Matija i Boris i dalje žive u Hrvatskoj i ne planiraju otići.

'Svaki početak je težak, no kad radiš ono što voliš i taj težak put je ljepši' rekao je Krešo Biškup, jedan od organizatora zaduženih za promociju. 'Nas je šest u projektu, radimo dvanaest mjeseci u godini za nešto što počne i završi u samo 48 sati. Forestland je projekt koji, kao i američki 'Burning man' nastaje iz ničega, a nakon festivala i nestaje. Danas je tamo šuma i livada, a za mjesec dana sve će se promjeniti.'

2018. festival je nešto ranije no prošlih godina, ali i na zanimljiv datum. Prvi festivalski dan održava se na petak 13., ali kako kažu organizatori, bit će sve samo ne strašno.

'Festivali u Hrvatskoj većinom se održavaju u Zagrebu i na Jadranu. Promotorima more i sunce olakšava posao, no turisti i posjetitelji uvijek traže nešto novo. Forestland je projekt koji im to i daje. Velik broj posjetitelja nam dolazi iz Slovenije i Austrije, a sve više je i Mađara' pojašnjava Krešo. 'Turizam ukida granice, a nama je prednost ta da smo na samo sat vožnje od Zagreba, Maribora, Graza, malo dalje su i Ljubljana i Budimpešta.'

Koncept festivala isti je od prvog dana, velik broj regionalnih DJ-a i izvođača, strani headlineri i dobra lokalna podrška. No u zadnjih dvije godine sve je veći broj DJ-eva koji ostaju i nekoliko dana u 'šumici'. 'Unatrag dvije godine puno surađujemo sa DJ-ima koji su nam postali i ambasadori. Paul Sparkes iz Amsterdama, Steve Allen, pa Eloquentia iz Malte, ili Radiology iz Virovitice, sve su to artisti koji nas podržavaju, s kojima radimo iz dana u dan i koji i na Forestland gledaju kao i na svoj projekt. Svi zajedno rastemo.'

U samo nekoliko godina Forestland je ugostio i brojne artiste koji sviraju na festivalima poput Tomorrowlanda i Ultre, na pozornici između šume i kukuruza svirali su velikani kao Mahmut Orhan, DubVision i Sick Individuals, a ove godine stiže Mark Sixma, jedan od većih trance DJ-a, kao i Zonderling, autor hita 'Crazy' sa Lost Frequencies. Na tri pozornice izmjenit će se preko 60 DJ-a, na samom festivalu radi gotovo 150 ljudi uz podršku od 200 volontera koji se brinu za nesmetan ulaz, kampiranje, zabavu i odličan provod.

'Uz DJ-e, bitna podrška nam dolazi od lokalne zajednice, nedavno smo potpisali ugovore o suradnji s Međimurskom Županijom i Turističkom Zajednicom, Općina Sv. Juraj na Bregu nas prati od samih početaka, a veliki partner nam je i mobilna mreža za mlade bonbon.

Nakon šestog izdanja festivala dečki ne staju, postoje i višegodišnji planovi. 'Želimo organski rast, realni smo, a ipak imamo i neke snove i ciljeve. Uz pametnu organizaciju, smiren i stabilan rast kroz nekoliko godina možemo i ostvariti te snove. Forestland kao festival je zahtjevan, svake godine naučimo nešto novo, ali opet iznenade nas i neke nove greške. Ove smo većinu grešaka eliminirali planiranjem, podigli kvalitetu produkcije i sve odveli na jedan novi nivo koji će se vidjeti 13.7. Često nas pitaju kad kreću pripreme, odnosno ako smo krenuli 'raditi'. Forestland ne staje, kako jedan završava, tako drugi počinje, a već razmišljamo i o trećem, četvrtom i petom. Imamo cilj i plan za sljedećih nekoliko godina.'

Veliki festivali imaju i velike himne. Ovog ljeta i #Forestland je dobio svoju hit himnu 'Highlander'. Rumunjski DJ Nick Havsen i međimurski artist i producent Arien udružili su snage i pretočili svoju viziju mitskog svijeta šume u glazbu.

Himna ljeta 'Highlander' Izvor: Društvene mreže

Ulaznice potražite na www.ticket2go.hr / www.forestland.hr po samo 100kn za oba festivalska dana!

Ovog ljeta možeš surfati do mile volje uz bonbon Ljetni paket na bonove u kojem za 80 kuna imaš tjedni flat Internet.

bonbon i tportal daruju dva poklon paketa ambasadorima festivala (ambasadori festivala koji će osvojiti nagradu imaju obavezu zabilježiti dojmove (kroz fotografije, videa i tekst) koje ćemo objaviti kad festival završi):

  1. LifeClass Terme Sveti Martin - smještaj za dvije osobe s doručkom za vikend (pet/sub + sub/ned) + dnevne ulaznice za bazen + Forestlad weekend pass
  2. Dva Forestland weekend pass + kamp za 2 osobe

Dobitnici su Ana Livun (LifeClass Terme Sveti Martin - smještaj za dvije osobe s doručkom za vikend (pet/sub + sub/ned) + dnevne ulaznice za bazen + Forestlad weekend pass) i Tomislav Tomljenović (Dva Forestland weekend pass + kamp za 2 osobe).