OGROMNO BOGATSTVO

Tko će naslijediti 172 milijuna eura - Lagerfeldova mačka Choupette ili njegovo kumče?

20.02.2019 u 12:07

Bionic
Reading

I dok modni svijet i dalje tuguje zbog odlaska neponovljivog ekscentrika Karla Lagerfelda, već su krenula nagađanja oko toga tko bi mogao naslijediti njegovo bogatstvo, koje se procjenjuje na oko 172 milijuna eura. Budući da se nikada nije ženio niti imao djecu, bit će zanimljivo doznati koga je naveo u oporuci. Prema mišljenju javnosti, dvije su najizglednije opcije

Razmažena mačka vrste Birman, koja se odaziva na ime Choupette, mogla bi postati najbogatija na svijetu ukoliko je njen vlasnik, slavni modni dizajner Karl Lagerfeld koji je jučer preminuo, upravo njoj odlučio ostaviti svoje nasljedstvo što se procjenjuje na 172 milijuna eura.

Upravo je Choupette Lagerfeld nazivao svojom jedinom, pravom ljubavi i često govorio kako bi se, da je to moguće i legalno, zasigurno njome i oženio. Choupette je tijekom svog života s Lagerfeldom navikla na luksuz te je i sama zaradila 2,8 milijuna eura.

'Još uvijek ne postoji mogućnost braka ljudi i životinja... Nikada nisam mislio da ću se toliko zaljubiti u jednu mačku. I sam nalikujem jako na nju, mi smo poput starog para', rekao je svojedobno Lagerfeld o mački koja živi u svom osobnom apartmanu, putuje privatnim avionima, a cijeli svoj život jela je s kreatorom za stolom i to iz kristalnog posuđa Goyard.

Zbog nje je angažirao i dvije žene koje su plaćene samo da se brinu o njoj i prave joj društvo kada 'tatice', kako je samog sebe nazivao, nema u blizini, ali i osobnog kuhara i frizera. 'Čak i kada spava, ona ne želi biti sama. Ona je prava dama koja ima osobne pomagačice koje se moraju igrati s njom i brinuti se o njoj, njezinoj prekrasnoj bijeloj dlaci, raditi joj tretmane za oči i zabavljati je. Ona mi je centar svijeta, a kada je vidite, znat ćete i zašto.'

  • +5
Nasljednici Karla Lagerfelda Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Koliko je bio zaluđen njome, govori i to da joj je otvorio profile na Twitteru i Instagramu, a ima čak i stranicu na Wikipediji. A da će upravo njoj ostaviti barem dio bogatstva, govorio je još prošle godine u jednom od intervjua. Ono što je i dalje nepoznanica, osim raspodjele imovine, Lagerfeldova je odluka kome je povjerio ulogu da se brine o voljenoj mački.

Nagađa se da će, osim mačke, dio zasigurno naslijediti 11-godišnji Hudson Kroenig, kome je Karl Lagerfeld bio krsni kum. Riječ je o dječaku kojeg je Lagerfeld još u dobi od dvije godine angažirao za svoje modne revije te bez njega nije mogla proći nijedna od njih, uz njegova oca Brada Kroeniga, koji je bio kreatorova muza i model, ali i jedan od 'Karlovih dječaka', član grupe elitnih muških modela koji su život podredili slavnom dizajneru, putujući s njime po svijetu, a Lagerfeld ih je zbog toga obasipao skupocjenim poklonima.

Iako se oženio Nicole Bollettieri, kćerkom teniskog trenera Nicka Bollettierija, i s njom 2008. dobio sina Hudsona, umjesto života s njom, Kroenig je odlučio da će sa sinom putovati svijetom kao pratnja Karlu Lagerfeldu, koji je malenom postao i krsni kum.

Nije trebalo dugo vremena da dizajner dođe na ideju da malenog Hudsona Kroeniga angažira kao modela, prvo na snimanju za njemački Vogue, a potom je u jesen 2010. dobio priliku i debitirao na Chanelovoj reviji, hodajući tik uz svog oca po pariškoj pisti. Koliko je bio oduševljen dječakom, govori i to da je jednu izložbu fotografija, ali i Chanelovu knjigu, posvetio upravo njemu.