GLAZBENA POSLASTICA

Black Rebel Motorcycle Club u Tvornici kulture 13. lipnja

01.06.2019 u 14:25

Bionic
Reading

Približava se koncert koji domaća publika željno iščekuje. Sjajna američka trojka Black Rebel Motorcycle Club protutnjat će zagrebačkom Tvornicom kulture 13. lipnja na jednom od zasigurno najuzbudljivijih klupskih rock koncerata sljedeće sezone

Veza BRMC-a i Zagreba definitivno spada u jednu od posebnijih rock priča ovih krajeva. Bend je 23. lipnja 2004. trebao nastupiti kao predgrupa Lenny Kravitzu u Domu sportova, ali je koncert otkazan tog dana zbog Lennyjeve bolesti. Black Rebel banda tada je dovukla svoj backline na trg između dvorane i hotela Panorame i odsvirala polusatni set, ali akcija nije stala na tome. Nakon brzog dogovora s menadžmentom grupa se preselila u Močvaru i izvela jedan od onih nastupa o kojima se pričalo još mjesecima. Garažni psihodelični rock pakao koji je u jednom trenu, zbog tehničkih problema, čak postao unplugged svirka s članovima benda koji svirali stojeći među publikom u krcatom klubu, stoji u najavi predstojećeg zagrebačkog koncerta.

Izvor: Društvene mreže

BRMC su doslovce eksplodirali na globalnoj glazbenoj sceni u posljednjem pravom hypeu rock muzike, početkom 2000-tih. Debi 'B.R.M.C.', gotovo sat vremena dug album objavljen za Virgin izbacio ih je među najjača nova imena, podjednako zahvaljujući moćnim singlovima, od kojih je prednjačio 'Spread Your Love', kao i 'kings of cool' imageu koji se dobro slagao s imenom benda. Ime su, naime, preuzeli od motociklističke bande Marona Brandoa iz klasika 'Divljak'. Jednako jak tempo držali su i sa sljedeća dva zapažena izdanja – 'Take Them On, On Your Own' i 'Howl' – koja su predstavljali jaki songovi 'We're All In Love', 'Stop' i 'Shuffle Your Feet'.

Izvor: Društvene mreže

Poslije nešto slabijih albuma BRMC ovu su godinu zakucali izvanrednim materijalom 'Wrong Creatures' s kojeg je skinuto čak četiri singla, 'Little Thing Gone Wild', 'Haunt', 'Question of Faith' i 'King of Bones' te u sklopu čije svjetske turneje će stati i u Tvornici 13. lipnja.