TVRDI BIVŠI POLICIJSKI ŠEF

Bivšem španjolskom kralju Juanu Carlosu davali su ženske hormone jer je njegov libido bio opasnost za državu

22.10.2021 u 10:06

Bionic
Reading

Bivši policijski komesar José Manuel Villarejo, kojem se sudi zbog ucjene i korupcije, tvrdi da je osramoćenom bivšem kralju Juanu Carosu I. španjolska tajna služba davala ženske hormone, jer je njegov nagli seksualni nagon bio opasnost za državu

Prema tvrdnjama 70-godišnjeg Villareja, 83-godišnjem Juanu Carlosu ubrizgani su ženski hormoni i inhibitori testosterona.

Kako piše The Times, Villarejo je na saborskom saslušanju rekao kako je to što je Juan Carlos bio tako vatreno strastvena osoba bio osobit problem za državu.

Zastupnici su na optužbe reagirali smijehom, a nekima ove tvrdnje nalikuju priči iz posljednjeg filma o Jamesu Bondu.

Iza navodne ideje, tvrdi Villarejo, stoji bivši šef Nacionalnog obavještajnog centra (CNI) i bliski saveznik bivšeg vladara Félix Sanz Roldán.

No Roldán niječe da ima bilo kakvu ulogu u davanju hormona i kaže da je o tome saznao tek kad mu je to rekla bivša ljubavnica Juana Carlosa, Corinna zu Sayn-Wittgenstein.

Villarejo je 2016. snimio njenu izjavu o tome kako su ljudi iz kraljevske pratnje Juanu Carlosu dali puno ženskih hormona da mu oduzmu snagu.

'Uzeli su mu sve, nije mogao biti sa ženom niti činiti bilo što', rekla je poslovna žena koja je s Juanom Carlosom imala aferu od 2004. do 2009. godine, za vrijeme njegovog kraljevanja.

  • +6
Bivši španjolski kralj Juan Carlos I. Izvor: Profimedia / Autor: Belen Diaz/DYDPPA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sayn-Wittgenstein je također tvrdila da je francuski liječnik sve provjerio pregledavajući njegove lijekove, kao i da je nakon operacije 2011. godine dobio previše tableta za spavanje.

Bivši šef tajne službe Villarejo tvrdi da liječnički izvještaji pokazuju da postoje tragovi 'inhibitora testosterona' nakon operacije.

Bivša ljubavnica Juana Carlosa ušla je u pravnu bitku s Villarejoom i sa španjolskim CNI-jem zbog slučaja pranja novca u Švicarskoj, kao i njezine tvrdnje da je nezakonito stavljena pod nadzor.

Sudovi istražuju je li Sayn-Wittgenstein dobila gotovinu nakon što je njezin ljubavnik navodno zaradio tajnu proviziju za pomoć u dobivanju ugovora sa saudijskom željeznicom vrijednog 6 milijardi funti.

Juan Carlos se suočava s još dvije odvojene kriminalističke istrage u Španjolskoj, ali je pobjegao na Bliski istok nakon što je poveza s više korupcijskih skandala.