PODRŠKA TARIKU

Bitorajac apelirao na glumce da ne vode 'Milijunaša'

28.09.2009 u 18:39

Bionic
Reading

Nakon što je direktor programa HTV-a Domagoj Burić smijenio voditelja kviza 'Tko želi biti milijunaš' Tarika Filipovića zbog neprimjerenih izjava o Klaićevoj bolnici i donacijama u emisiji emitiranoj u četvrtak, 24. rujna, Tarikov kolega Rene Bitorajac pozvao je glumce da odbiju poziv za vođenje kviza

Rene Bitorajac je na vijest o Tarikovoj smjeni odgovorio pozivom glumcima da ne pristanu na vođenje kviza 'Tko želi biti milijunaš'. Reakciju je najavilo i Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, piše Večernji.hr.

Premda su se kao potencijalna zamjena Tariku navodili Damir Markovina, Robert Kurbaša i Janko Popović Volarić, glasnogovornik HRT-a Janos Römer opovrgnuo je glasine da je bilo kakva odluka donesena. Povjerenstvo bi u srijedu trebalo utvrditi činjenice, a rukovoditelji zatim donijeti konačnu odluku.

Filipović se ispričao ako je nespretnošću nekoga povrijedio, ali iza toga se nije krila nikakva namjera. Nije htio ulaziti u detalje dok se na Prisavlju ne donese konačna odluka, prenosi Večernji.hr.

Na cijelu su priču reagirali i glumci koji se protive tako strogoj kazni, kao i Duško Ljuština, ravnatelj Tarikova matičnog kazališta Kerempuh. Goran Grgić, predsjednik Hrvatskog društva dramskih umjetnika, rekao je da se udruženje ne želi uplitati u odluke HRT-a, ali i da imaju obavezu zaštiti kolegu.