NJOJ TO NIJE SMIJEŠNO

Bijesna Melania Trump: Zbog plakata u Zagrebu najavila tužbu

18.09.2017 u 21:48

Bionic
Reading

Tko zna jesu li iz Američkog instituta razmišljali kako će završiti njihova kampanja, u kojoj su iskoristili aktualnu prvu damu Amerike i njezin loš engleski jezik. Cijela kampanja postala je viralna i o njoj su pisali i svjetski mediji, a Melania Trump sada je najavila tužbu te putem svoje odvjetnice traži da se svi plakati uklone u roku 24 sata

Prije nekoliko dana po Zagrebu su objavljeni provokativni plakati na kojima je ilustracija američke prve dame, a sve popraćeno riječima: 'Zamislite koliko daleko možete dospjeti uz malo engleskog'.

  • +2
Plakati s Melanijom Trump Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL

Kampanja Američkog instituta, udruge za promicanje engleskog jezika i američke kulture postala je viralna, o njoj su se raspisali i svjetski mediji, a sada bi im mogla usljediti i tužba.

Kako donosi RTL, cijela kampanja nije se nikako svidjela Melaniji Trump, što je potvrdila i njezina odvjetnica Nataša Pirc-Musar. U sljedeća 24 sata svi plakati moraju biti uklonjeni.

Melania Trump o privatnom životu Autor: Youtube

'Ta kompanija, koja je radila tu marketing kampanju, nije upoznata s hrvatskim propisima. Zakon o obveznim odnosima i hrvatski kodeks o oglašavanju jasni su u tom pravcu da nitko, nitko ne smije upotrebljavati lice, fotografiju nekog pojedinca u marketing svrhe, ako nema suglasnost tog pojedinca', izjavila je Nataša Pirc-Musar.

  • +15
Melania Trump Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kako je rečeno u prilogu, autori spornog plakata od danas su bez komentara, iako su se, kada je sve postalo viralno, hvalili idejom.