20. siječnja

Bend DJECA! u siječnju ponovno trese Tvornicu kulture

15.11.2023 u 10:52

Bionic
Reading

Subota, 20. siječnja 2024. // Zagreb, Tvornica kulture

Nakon što je početkom godine održao promociju debitantskog albuma ‘KAD ČUJEŠ OVAJ ZVUK’ i rasprodao Mali pogon, garažni rock duo DJECA! vraća se u Tvornicu kulture. Divlja ritam mašina ponovno proizvodi buku u Šubićevoj u subotu, 20. siječnja 2024. godine.

DJECA! - Želim s tobom sve Izvor: Društvene mreže

Bruno Žabek i Benjamin Mjeržva prošle su godine objavili album prvijenac ‘KAD ČUJEŠ OVAJ ZVUK’ i široj publici predstavili svoj svježi autorski rock projekt. U siječnju 2023. godine uslijedio je njihov prvi solo koncert, promocija albuma u rasprodanom Malom pogonu Tvornice, a nakon toga bend je nastupio na brojnim domaćim festivalima kao što su Zagreb Beer Fest, Dani Piva Karlovac, Fibra festival u Splitu, festival Modro i zeleno u Makarskoj, Edge festival u Tvornici te brojni drugi. Osim što su osvojili srca i uši publike i kritike, žestoki prvijenac priskrbio im je i veliku titulu Rock&Off izvođača godine kao i nominaciju za Veliki prasak godine. Posljednji su, četvrti singl s albuma uz prateći videospot objavili u svibnju. Pjesma ‘Želim s tobom sve’ nastala je u suradnji s Lukom Vidovićem i Anjom Papa iz sestrinskog benda pocket palma, a izdvojila se i kao jedan od definitivnih favorita publike. Anja i Luka čine i stalni i neodvojivi live postav benda DJECA! te nadopunjuju njihovu moćnu formu basa, bubnja i vokala.

Izvor: Društvene mreže

DJECA! su dokazala da je rokenrol još uvijek živ i to u svježoj formi. Njihov je minimalistički, ali moderan i razoran zvuk garažnom rocku dao novi identitet. Benjamin i Bruno svoju su potrebu za stvaranjem buke pretvorili u mračne, distorzirane i prljave zvukove basa i syntha sjedinjene s melodičnim, ali glasnim vokalima i iskrenim stihovima. Izdržljivi, neobuzdani i neukrotivi, svojim scenskim nastupom i nezaustavljivom energijom tresu koncertne prostore. Pobunjeničke i divlje ‘Seljačka buna’, ‘Bunt’ i ‘Energija’ svojim sirovim zvukom osvajaju čak i izbirljive uši.

Izvor: Društvene mreže

U siječnju 2024. godine mlada rock atrakcija DJECA! ponovno osvaja publiku u Tvornici, trga vratove i kičme, ali i tjera na ‘Pokret’. Godinu dana od uspješne promocije prvijenca mlade  rokenrol snage zakazuju još jedno koncertno rokanje sa zagrebačkom publikom.

Ulaznice po early bird cijeni od 8 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Regular cijena ulaznice iznosit će 10 eura, dok će na dan koncerta za ulaznicu biti potrebno izdvojiti 12 eura.