PORUKA SAD-U

Ben Stiller: 'Pomagati i biti koristan znači biti Amerikanac'

21.03.2019 u 18:00

Bionic
Reading

Američki glumac Ben Stiller, veleposlanik dobre volje UNHCR-a, želio bi da Sjedinjene Države budu otvorenije prema izbjeglicama

Stiller tvrdi da je uključivost i dobrodošlica dio onoga što Amerika jest. 'To znači biti Amerikanac, pomagati i biti koristan', rekao je slavni komičar u razgovoru za dpa.

Stiller je za veleposlanika dobre volje imenovan prošle godine, u vrijeme kada je američki predsjednik Donald Trump zauzeo čvrst stav prema imigrantima, uključujući i namjeru da izgradi zaštitni zid na granici s Meksikom.

Glumac, poznat diljem svijeta po ulogama u komedijama poput 'Svi su ludi za Mary', 'Dozvola za brak' i 'Noć u muzeju', vjeruje da ljudi općenito žele pomoći, ali ih retorika straha i mržnje koju čuju u tome može pokolebati.

On je nedavno posjetio izbjeglički kamp u Libanonu, a prošle je godine isto učinio u Gvatemali kako bi skrenuo pozornost na izbjegličku krizu u Srednjoj Americi.

'Mislim da bi bilo tko, da je bio u prilici posjetiti te ljude, upoznati ih, vidjeti kako žive, imao isti osjećaj kakav i ja imam', rekao je.