GODINE agonije

Bella Hadid otvoreno o svojoj borbi s bolešću: 'Vratit ću se kad budem spremna'

06.08.2023 u 22:09

Bionic
Reading

Jedna od najuspješnijih manekenki današnjice, 26-godišnja Bella Hadid, otvoreno je progovorila o svom zdravstvenom stanju i borbi s Lajmskom bolešću

Nakon što je njezina sestra Gigi Hadid sa svojim pratiteljima na Instagramu podijelila vijest da je Bella podvrgnuta intenzivnom liječenju te da se povukla s posla kako bi se posvetila svom zdravlju, sad je i Bella odlučila s javnosti podijeliti teške trenutke koje prolazi otkako joj je dijagnosticirana lajmska bolest.

Tijekom prošle godine, mnogi su obožavatelji primijetili da je Bella Hadid bila odsutna s nekih od najistaknutijih događaja u godini, uključujući Met Galu, Paris Fashion Week i Filmski festival u Cannesu. Nagađalo se da je njezina odluka da odustane od angažmana i pojavljivanja možda bila posljedica bolesti, a tu je teoriju dodatno podgrijala njezina objava na TikToku u travnju u kojoj je objasnila da je operacija korijenskog kanala rasplamsala Lajmsku bolest s kojom se bori već godinama.

Sve je to Bella Hadid sad potvrdila fotografijama i podužim postom na Instagramu u kojem je progovorila o svom zdravlju.

'Malena ja koja je patila bila bi tako ponosna na mene odraslu jer nisam odustajala', započela je svoju podužu objavu slavna manekenka.

'Zahvalna sam svojoj mami što je sačuvala sve moje liječničke nalaze, što je bila uz mene cijelo vrijeme, nikad me nije napustila, čuvala me i podržavala, ali ono najbitnije – što mi je cijelo ovo vrijeme vjerovala.

Živeći u ovom stanju, koje se s vremenom pogoršavalo i radeći kako bih sebe, obitelj i ljude oko mene učinila ponosnima, uzelo je danak na mnoge načine koje još ne mogu objasniti. Kao prvo, želim vam reći da sam OK i da se ne brinete. Kao drugo, ništa ne bih mijenjala, da trebam sve ovo ispočetka napraviti kako bih stigla od ovog trenutka u kojem sam sada, konačno zdrava, opet bih to učinila. To me učinilo osobom kakva sam danas.

  • +6
Bella Hadid Izvor: Profimedia / Autor: Frazer Harrison / Getty images / Profimedia

Imam toliko zahvalnosti za život i gledam na njega, na ovih 100+ dana Lajma, kronične bolesti, liječenja infekcije, gotovo 15 godina nevidljive patnje, sve je to bilo vrijedno ako sam u mogućnosti cijeli život širiti ljubav i biti u mogućnosti biti ja, po prvi put u životu', napisala je Bella zahvaljujući se u objavi svojoj agenciji, agentima, liječnicama i medicinskim sestrama.

Hadid je također naglasila da je težak put koji je prošla na kraju bio pozitivan. 'Što se tiče mogućeg povratka na pistu? Vratit ću se kad budem spremna', dodala je.

Lajmska borelioza je infekcija uzrokovana bakterijom Borreliom burgdoferi, a prenosi se ugrizom inficiranog krpelja. Javlja se u lokaliziranim regijama diljem Europe (kod nas uglavnom u sjeverozapadnim područjima Hrvatske), SAD-u, bivšem Sovjetskom Savezu, Južnoj Africi, Australiji i Aziji. Najčešći simptomi Lajmske borelioze kod rane infekcije su: bolovi u mišićima i zglobovima, glavobolja, vrućica, labost, smetnje koncentracije. Rani prošireni oblik bolesti: upala srca (karditis), paraliza lica (Bellova paraliza), meningitis ,kratke epizode oticanja i bolova u zglobovima (artritis). U kroničnom stadijsu simptomi su: artritis, blaga do umjerena smetenost, slabost udova i motorne koordinacije što upućuje na zahvaćenost središnjeg i perifernog živčanog sustava.