KONCERTNA POSLASTICA

Treći put u Zagrebu: Barcelona Gipsy balKan Orchestra u Tvornici kulture

08.05.2018 u 11:48

Bionic
Reading

Miljenici zagrebačke publike, Barcelona Gipsy balKan Orchestra, nakon dva odlična koncerta u Močvari vraćaju se u Zagreb gdje će 17. svibnja nastupiti u Tvornici kulture. Barcelona Gipsy balKan Orchestra – BGKO – svojim jedinstvenim zvukom i strastvenim nastupima kontinuirano oduševljava publiku i u vrlo kratkom roku postali su jedan od najutjecajnijih predstavnika nove world music scene u Europi

Bend je osnovan 2012. u Barceloni i prvotno ime glasilo mu je Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra. BGKO stvaraju glazbu koja proizlazi iz neobičnog spoja tradicionalne Ashkenazi židovske glazbe, jazza, romske glazbe i tradicionalnih glazbenih stilova raznih regija Balkana i istočne Europe. Postavu čini internacionalno društvo glazbenika – Srbija, Italija, Francuska, Španjolska, Grčka i Ukrajina, što je i doprinijelo posebnosti glazbenog izričaja ovog benda.

Nakon što su već dva puta u protekle tri godine rasprodali zagrebački klub Močvara BGKO - Barcelona Gipsy balKan Orchestra dolaze ovoga puta premijerno predstaviti, između ostalog repertoara, najnoviji album 'Avo Kanto' i uvjereni smo da će još jednom napraviti atmosferu za pamćenje, stoji u priopćenju.

Izvor: Društvene mreže