uspješna glazbenica

Barbara Pravi, ovogodišnja predstavnica Francuske i favorit na Eurosongu: 'Osjećam se Srpkinjom zato što volim svog djeda'

18.05.2021 u 09:18

Bionic
Reading

Prema kladionicama francuska pjevačica koju zovu modernom Edith Piaf trenutno je druga na listi favorita za pobjedu i velika konkurencija našoj Albini koja će večeras pokušati izboriti prolazak u finale Eurosonga

Barbara se rodila i odrasla u Parizu, a zapravo joj je prezime Piévic. Umjetničko ime Pravi izabrala je u čast svojem djedu iz Srbije. Djed s njene majčine strane iz Iraka je, pa je za wiwibloggs izjavila da osjeća kao da pripada mnogim državama.

'Osjećam se Srpkinjom zato što volim svog djeda. Zaljubljena sam u povijest svoje obitelji. Osjećam se Irankom jer volim njihovu poeziju', rekla je Barbara za wiwibloggs.

Barbara će pokušati ostvariti pobjedu na ovogodišnjem Eurosongu s emocionalnom šansonom 'Voilà'. Premda joj je to prvi nastup na Eurosongu, 2019. i 2020. je napisala pjesme koje su predstavljale Francusku na Euroviziji mladih. Prvi album objavila je 2018. godine, a radila je pjesme za glazbenike poput Yannicka Noaha, Julie Zenatti, Chimène Badi i Jadena Smitha, sina glumca Will Smitha. Osim u glazbi, okušala se i u glumi. Prije pet godina debitirala je u kazalištu u francuskom mjuziklu Un été 44 te se pojavila i u filmu 'La Sainte Famille'.

Izvor: Društvene mreže