BIVŠI AMERIČKI PREDSJEDNIK

Barack Obama otkrio svoje najdraže filmove i serije iz 2019, a tri su zaslužile posebnu kategoriju

30.12.2019 u 20:43

Bionic
Reading

Bivši američki predsjednik Barack Obama podijelio je putem društvenih medija popis svojih omiljenih serija i filmova iz protekle godine, a tri su se serije našle u posebnoj kategoriji jer ih smatra moćnim poput filmova

'Na ovogodišnjem se popisu našlo svega, od istraživanja klasnih odnosa i dinamike do povratka nadahnjujućeg strip klasika i portala u jedno od najposebnijih mjesta u povijesti - koncerta Arethe Franklin', opisao je kratko svoj izbor Obama.

Među najdraže prošlogodišnje filmove Obama je uvrstio 'Booksmart' u režiji Olivije Wilde, 'The Farewell' s Awkwafinom u glavnoj ulozi, 'Ford v. Ferrari' s Mattom Damonom i Christianom Baleom u glavnim ulogama, 'Irca' u režiji Martina Scorsesea, 'Little Women' redateljice Grete Gerwig, 'Just Mercy' s Michaelom B. Jordanom i Jamiejem Foxxom te 'Marriage Story' sa Scarlett Johansson i Adamom Driverom.

'Naravno, tu je i 'American Factory', film naše produkcijske kuće Higher Ground koji je nedavno ušao u uži izbor za Oscara. To nam je prvo partnerstvo s Netflixom, a u tijeku su i drugi uzbudljivi projekti', napisao je Obama.

Dokumentarni film o postindustrijskom Ohiju premijerno je na Netflixu prikazan u kolovozu i prvi je film kojega je produkcijska kuća bivšeg predsjednika i bivše prve dame, Baracka i Michelle Obama, ugovorila sa streaming divom.

Popularne serije 'Fleabag', 'Unbelievable' i 'Watchmen' Obama je svrstao u posebnu kategoriju koju je označio kao 'kratki popis televizijskih serija koje smatra moćnim poput filmova'.

'Veću pohvalu od ovoga ne možemo tražiti', odgovorili su Obami twittom s Amazon Primea. Među odgovorima pohvaljenih serija i filmova ističe se ona ekipe koja stoji iza serije 'Fleabag' uz poruku 'Osjećaj je obostran', a zanimljiva je i dojava bišem američkom predsjedniku iz 'centrale' pjevačice Beyonce da je zaboravio 'Kralja lavova'.