VRIJEME JE ZA BINGANJE

Blagdani su idealna prilika da nadoknadite propuštene serije i filmove: Ove hvaljene naslove svakako biste trebali pogledati

  • Autor: V.I.
  • Zadnja izmjena 21.12.2019 08:11
  • Objavljeno 21.12.2019 u 08:11
tportal

Izvor: Profimedia / montaža Neven Bučević / Autor: Supplied by LMK / Landmark; Image Capital Pictures / Film Stills; PictureLux / The Hollywood Archive / Alamy - Profimedia

Vremena kukanja nad tužnom sudbinom televizijskih gledatelja u Hrvatskoj, prisiljenih gledati reprize uvijek istih filmova i loših serija, daleko su iza nas. Dolaskom streaming servisa ovaj je problem nestao, ali javio se novi - kad pogledati sve te uzbudljive filmove i serije

Ponuda novih filmova i serija na streaming servisima u prosincu je dosta slaba, osim ako niste ljubitelji jeftinih ljubavnih priča božićne tematike. Možda su i pružatelji usluga streaminga na ovaj način dali gledateljima priliku da nadoknade propušteno? Izdvojili smo zanimljive naslove koji su se u rujnu okitili Emmyjima, a smiješe im se i Zlatni globusi, čija će se svečana dodjela održati u siječnju.

Filmovi

Marriage Story (Priča o braku): Netflix

Scarlett Johansson i Adam Driver glume bračni par u ljubavnoj priči u kojoj je došlo do narušavanja odnosa. Film, koji je za Netflix režirao Noah Baumbach, baca pogled na razvod kroz dvije perspektive, a kritičari smatraju da bi oboje glumaca za ulogu partnera u polako umirućoj vezi, u kojoj nema heroja, negativaca i lakih odgovora, svome imenu mogli dodati 'Oscarom nagrađena/i'.

Film ima šest nominacija za Zlatni globus, a osim Johansson i Drivera, koji su nominirani za najbolje glavne uloge u drami, nominiran je Noah Baumbach za najbolji scenarij, Laura Dern za najbolju sporednu glumicu, Randy Newman za najbolju originalnu glazbu te sam film u kategoriji najbolje drame.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

The Irishman (Irac): Netflix

U sagi o čovjeku koji tvrdi da je ubio sindikalnog šefa Jimmyja Hoffa, s velikim povratkom gangstera u zlatno doba Scorsesejevih filmova 'Dobri momci' i 'Casino', vratili su se iz glumačke mirovine Robert De Niro, Harvey Keitel i Joe Pesci. Zvuči nevjerojatno, ali u ovom filmu Martin Scorsese i Al Pacino bilježe prvu suradnju. Franka 'Irca' Sheerana glumi Robert De Niro, a Jimmyja Hoffa Al Pacino, obojica uz pomoć tehnologije pomlađivanja koja ih je vratila desetljećima unatrag.

Za Zlatne globuse nominirani su sam film u kategoriji drame, Steven Zaillian za najbolji filmski scenarij, Al Pacino i Joe Pesci za najbolje sporedne glumce u filmu i Martin Scorsese za najboljeg filmskog redatelja.

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

The Two Popes (Dvojica papa): Netflix

U filmu redatelja Fernanda Meirellesa glavne uloge imaju Anthony Hopkins i Jonathan Pryce, a 'The Two Popes' bavi se jednom od najdramatičnijih tranzicija moći u zadnjih dvije tisuće godina. Frustriran smjerom Crkve, 2012. kardinal Bergoglio (Jonathan Pryce) traži dozvolu za umirovljenje od pape Benedikta (Anthony Hopkins). No umjesto toga, suočen sa skandalom i sumnjom u samoga sebe, papa Benedikt poziva svog najoštrijeg kritičara i budućeg nasljednika da otkrije tajnu koja će poljuljati same temelje Katoličke crkve.

Iza vatikanskih zidina počinje borba između tradicije i napretka, krivnje i opraštanja, dok se dva moćna, ali vrlo različita muškarca suočavaju s prošlošću kako bi pronašla zajednički jezik i osigurala budućnost za milijardu sljedbenika širom svijeta.

Osim nominacija za najbolju dramu, filmu se smiješe Zlatni globusi za najbolji filmski scenarij (Anthony McCarten), najboljeg glavnog glumca u drami (Jonathan Pryce) i najboljeg sporednog glumca u filmu (Anthony Hopkins).

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

The Report (Izvještaj): Amazon

U drami 'Report' uz Adama Drivera glume John Hamm i Annette Benning. Agent FBI-ja Daniel Jones (Adam Driver) provodi iscrpnu istragu CIA-ine uporabe mučenja nad osumnjičenim teroristima. Jonesova neumoljiva potraga za istinom dovodi do eksplozivnih nalaza koji otkrivaju na što je sve spremna najveća američka obavještajna agencija kako bi sakrila brutalnu tajnu od američke javnosti.

Glumica Annette Benning nominirana je za Zlatni globus u kategoriji najbolje sporedne glumice u filmu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Dolemite Is My Name (Moje ime je Dolemite): Netflix

Eddie Murphy portretira legendu iz stvarnog života Rudyja Raya Moorea, komediografa i pionira rapa koji je onima koji nisu vjerovali u njega dokazao da su bili u krivu kad je njegov urnebesni, opsceni, kung-fu borbeni alter ego, Dolemite, postao fenomen blaxploitationa 1970-ih.

Blaxploitation je žanr koji je nastao u Americi početkom 70-ih godina. Glavni junaci i junakinje filmova iz tog žanra su Afroamerikanci/ke, a upravo su toj etničkoj skupini ti filmovi i namijenjeni, iako su s vremenom postali popularni i među ostatkom publike.

Film je nominiran za Zlatni globus za najbolji mjuzikl ili komediju, a Eddie Murphy za najboljeg glumca u filmu - mjuziklu ili komediji.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Mini serije

Chernobyl (Černobil): HBO

Televizijsko iznenađenje godine, miniserija 'Černobil' svojim detaljnim i vjernim pogledom na jednu od najvećih mirnodopskih katastrofa našeg vremena prikazala je visoku cijenu laži vodstva Sovjetskog Saveza koje je ostavilo nemjerljive posljedice na stanovništvo gradića Pripjata u Ukrajini 1986. godine.

Serija utemeljena na istinitim svjedočanstvima te arhivskim snimkama slijedi priče kako običnih ljudi, vatrogasaca i njihovih obitelji, rudara i likvidatora, tako i znanstvenika koji su riskirali vlastite živote da bi istina o nuklearnoj katastrofi izašla na svjetlo dana.

Smatra se najboljom serijom svih vremena prema ocjenama gledatelja, osvojila je Emmyja za najbolju mini seriju, a za Zlatne globuse nominirana je u kategorijama najbolje mini serije ili TV filma, najboljeg glumca (Jared Harris) te najboljeg sporednog glumca i glumice (Stellan Skarsgård i Emily Watson).

Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO

Catch-22 (Kvaka-22): HBO

Serija promatra ratni mehanizam i njegovu apsurdnost pripovijedajući priču o Yossarianu (Christopher Abbott), bombarderu iz Drugog svjetskog rata, i njegovu zapovjedniku, ludom pukovniku Cathcartu. 'Najsvjetliji' primjer nelogičnosti vojne birokracije je podzakonski akt 'kvaka 22', prema kojemu se sama želja za izbjegavanjem opasnih misija smatrala vrlo racionalnom pa bi pilot koji bi tražio psihološku pomoć bio proglašen sposobnim za let. S druge strane, pilot koji se nije odupirao letu nije se baš činio razumnim i kao takav nije morao letjeti, ali kako bi iskoristio tu mogućnost, morao je tražiti zahtjev, što ga je učinilo razumnim i sposobnim za let.

U redateljski stolac zasjeo je i George Clooney, koji u seriji temeljenoj na istoimenom romanu Josepha Hellera glumi ludog, paradama opsjednutog poručnika Scheisskopfa, a gledat ćemo i Hugha Laurieja u ulozi ležernog i pomalo nezainteresiranog majora De Coverleyja.

Zlatni globus seriji se smiješi za najbolju mini seriju ili TV film, a Christopher Abbott je nominiran za najboljeg glumca u mini seriji ili TV filmu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Fosse/Verdon: Amazon

Mini serija od osam epizoda baca svjetlo na kreativno, profesionalno i romantično partnerstvo između utjecajnog koreografa i redatelja Boba Fossea (Sam Rockwell) i jedne od najvećih brodvejskih plesačica svih vremena, Gwen Verdon (Michelle Williams).

Serija je nominirana za Zlatni globus u kategoriji najbolje mini serije ili TV filma, a Rockwell i Williams nominirani su za najboljeg glumca i glumicu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

The Loudest Voice (Najjači glas): HBO

U današnjem politički nabijenom medijskom krajoliku nijedna figura nije veća, čak i nakon svoje smrti, od Rogera Ailesa, koji je oblikovao Fox News u silu koja je neopozivo promijenila razgovor o najvišim razinama vlasti. Ova sedmodijelna limitirana serija temeljena na hit knjizi govori o Rogeru Ailesu (Russell Crowe), osnivaču Fox Newsa. Da bismo razumjeli događaje koji su doveli do uspona suvremene Republikanske stranke, moramo razumjeti Ailesa.

Usredotočujući se ponajprije na prošlo desetljeće u kojem je Ailes postao de facto vođa stranke, serija se dotiče ključnih događaja u njegovu životu, uključujući njegova iskustva sa svjetskim vođama iz kojih mu se rodila politička karijera, te optužbe za seksualno uznemiravanje i nagodbe koje su dovele do kraja njegove vladavine Fox Newsom.

Za Zlatne globuse nominirana je u kategoriji najbolje mini serije ili TV filma i najboljeg glumca u mini seriji ili TV filmu (Russell Crowe).

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Unbelievable: Netflix

Nova Netflixova miniserija temelji se na istinitoj, Pulitzerom nagrađenoj priči o tinejdžerici Marie Adler (Kaitlyn Dever). Policija u njezinom gradu sumnjičava je prema priči o silovanju i optužuju je za lažnu tužbu, ali dva policijska detektiva (Toni Collette i Meritt Wever) u drugoj saveznoj državi počinju istraživati niz silovanja koja s pričom Marie Adler dijele neke slične, jezive detalje. Na seriji je radio impresivan kreativan tim, između ostalih Susannah Grant (Erin Brockovich) te romanopisci Michael Chabon i Ayelet Waldman.

'Unbelievable' je nominirana za Zlatne globuse u kategoriji najbolje mini serije ili TV filma, Kaitlyn Dever i Merritt Wever nominirane su za najbolju glumicu, a Toni Collette za najbolju sporednu glumicu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Catherine The Great (Katarina Velika): HBO

Usred skandala, spletki i golemog sukoba ruska carica Katarina Velika (Helen Mirren) razvija jedinstven odnos s Grigorijem Potemkinom (Jason Clarke) dok zajedno svladavaju svoje protivnike i postaju arhitekti moderne Rusije.

'Katarina Velika' je četverodijelna drama koja se bavi političkim i seksualnim intrigama na dvoru najmoćnije žene monarha u povijesti. Mini serija prati Katarinu do kraja njezine vladavine kroz strastvenu aferu s ruskim vojnim komandantom Grigorijem Potemkinom. Usred skandala, intrige i kolosalnog sukoba, ovo je priča o opsesivnoj ljubavi. U nemogućnosti da se javno vjenčaju i poznati po svom bludu, razvili su jedinstven i blizak odnos, pobjeđujući neprijatelje i formirajući Rusiju kakvu znamo danas.

Helen Mirren je za nadolazeće Zlatne globuse nominirana u kategoriji najbolje glumice u mini seriji ili TV filmu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Dramske serije

The Crown (Kruna): Netflix

U trećoj sezoni hvaljene serije pratimo kraljicu Elizabetu II i njezinu obitelj u periodu od 1964. do 1976. godine. Bile su to uzbudljive godine koje su donijele inovacije u svijetu glazbe, mode i znanosti, ali burne za britansku kraljevsku obitelj, unutar koje dolazi do eskalacije napetosti.

Godine su to u kojima se kraljevska obitelj suočava s izazovima odrastanja mladih članova, ali i burnog braka Margaret i lorda Snowdona. Pred rasulom se tih godina našla i Velika Britanija, funta je bila obezvrijeđena, a život većine Britanaca bio izrazito siv zbog posrnule ekonomije.

S trećom sezonom serija je nominirana za Zlatne globuse u četiri kategorije, kao najbolja TV serija - drama, Tobias Menzies i Olivia Colman nominirani su za najboljeg glumca i glumicu u TV seriji - drami, a Helena Bonham Carter za najbolju sporednu glumicu u seriji, mini seriji ili TV filmu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Big Little Lies (Male laži): HBO

Priča o ubojstvu u koje je upetljano pet žena (Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Laura Dern, Zoë Kravitz) s određenim privilegijama u društvu ispričana je, barem što se književnog predloška tiče, već u prvoj sezoni emitiranoj 2017. godine.

Iako je zabilježila odličan uspjeh publike, najava snimanja druge sezone pobudila je određenu dozu skepse, upravo stoga jer je radnja iz knjige bila već pokrivena. Uvođenjem u priču majke ubijenog, koju glumi Meryl Streep, i dobro osmišljenim nastavkom priče HBO je te skepse pokazao neopravdanim.

'Male laži' su nominirane za Zlatne globuse u kategoriji najbolje TV serije - drame, Nicole Kidman i Reese Witherspoon nominirane su za najbolju glumicu, a Meryl Streep za najbolju sporednu glumicu.

Izvor: Društvene mreže

Killing Eve (Ubijanje Eve): HBO

Ovogodišnjeg Emmyja za najbolju glumicu u kategoriji dramske serije odnijela je britanska glumica Jodie Comer za ulogu psihopatske ubojice Villanelle u seriji 'Killing Eve'. Pojavljivanje njezina lika u drugoj sezoni bilo je upitno nakon dramatičnog obračuna u finalu prve sezone, ali ni sama Eve (Sanda Oh), časnica MI5 koja se u drugoj sezoni bacila u još žešću akciju, nije znala je li žena koju je navodno ubila živa ili mrtva.

S obzirom na osvojenog Emmyja, znamo da je Villanelle ipak živa. Znamo i da je Jodie Comer pobijedila u utrci za najbolju glumicu u dramskoj seriji, a hoće li u istoj kategoriji osvojiti i Zlatni globus, doznat ćemo u siječnju. Tko će pobijediti u igri mačke i miša, u koju su se uz Villanelle i Eve uključili još neki, doznajte gledajući seriju koja je nominirana i za najbolju TV seriju - dramu Zlatnih globusa.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

The Morning Show: Apple TV Plus

Temeljena na knjizi novinara Briana Setlera, serija 'The Morning Show' nudi uvid u živote ljudi koji svakog jutra Amerikancima donose svježe vijesti i izazove s kojima se suočavaju pripremajući nešto za što gledatelji vjeruju da je jednostavna svakodnevna rutina. Visokopozicionirane žene, svaka sa svojom životnom krizom na leđima, prisiljene su boriti se za sebe, a serija kroz prizmu neispavanih i adrenalinom nabijenih ljudi ispred i iza kamere istražuje složene profesionalne odnose između muškaraca i žena, njihova ega, ambicije i pogrešno iskazivanje moći.

S holivudskim zvijezdama Jennifer Aniston, Reese Witherspoon i Steveom Carellom u glavnim ulogama, serija je smatrana glavnim adutom nove streaming usluge Applea, ali kritičari koji su imali prilike zaviriti u nju prije lansiranja Apple TV Plusa nazvali su je 'savršenom za ubiti oko' i zapitali se ima li uopće svrhe pokretati taj servis. U podijeljenim kritikama jedni su hvalili glumu dviju glavnih glumica, a drugi nisu pronašli lik u seriji vrijedan gledateljeve pažnje. Naznake zadovoljavajuće i samouvjerenije serije jedan je kritičar pronašao tek u trećoj epizodi pa budite toga svjesni odučite li joj dati priliku. Strpljivost i povjerenje koje joj ukažete mogli bi vam se na koncu isplatiti jer je Udruženje holivudskih stranih novinara nominiralo i Jennifer Aniston i Reese Witherspoon za najbolju glumicu dramske TV serije, kao i samu seriju u kategoriji najbolje dramske televizijske serije.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Succession (Nasljeđe): HBO

Obitelj Roy – Logan i njegovo četvero djece – upravlja jednim od najvećih konglomerata medija i zabave na svijetu. 'Nasljeđe' prati njihove živote dok razmišljaju što ih čeka u budućnosti kada se njihov ostarjeli otac počne povlačiti iz tvrtke.

Nastavljajući se ondje gdje je prva sezona dramatično prekinuta, druga sezona prati obitelj Roy dok se bori zadržati kontrolu nad svojim carstvom, a dok budućnost izgleda sve neizvjesnija, prošlost im prijeti konačnim uništenjem. Dijelovi druge sezone ove serije snimani su u srpnju u Cavtatu, Dubrovniku i na Korčuli.

Za Zlatne globuse borit će se u kategorijama najbolje TV serije - drame, najboljeg glumca (Brian Cox) i najboljeg sporednog glumca (Kieran Culkin).

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Game of Thrones (Igra prijestolja): HBO

Svjetski televizijski fenomen i najgledanija serija u povijesti HBO-a, temeljena na popularnom fantastičnom serijalu knjiga 'Pjesma leda i vatre' Georgea R. R. Martina, na ovogodišnjoj dodjeli Emmyja proglašena je najboljom u kategoriji dramskih serija.

Dugo iščekivana završna osma sezona nije glatko prošla kod publike, a spektar kritika kreće se od gafa sa zaboravljenom papirnatom Starbucksovom čašom na stolu do prigovora na račun radnje. Ako ne zazirete od krvi razlivene po malim ekranima, 'Igra prijestolja' će vam kroz svoje 73 epizode priuštiti obilje uzbudljivih trenutaka i najbolje bitke koje su mali ekrani do sada uprizorili.

Serija je nagrađena još jednim ovogodišnjim Emmyjem, onim za najboljeg sporednog glumca, a osvojio ga je Peter Dinklage. Za Zlatne globuse nominiran je Kit Harington u kategoriji najboljeg glumca u TV seriji - drami.

Izvor: Društvene mreže

Pose: Netflix

Emmyja za najboljeg glumca u dramskoj seriji ove godine dobio je Billy Porter za ulogu Praya Tella u seriji 'Pose', a u istoj kategoriji nominiran je i za Zlatne globuse.

Serija o njujorškoj kulturnoj i plesnoj sceni s kraja osamdesetih, čiju glumačku postavu najvećim dijelom čine LGBTQ i transrodni glumci, hvata se u koštac s problemima LGBTQ zajednice na dosad neviđen način.

Izvor: Društvene mreže / Autor: FX

Mr. Robot: HBO

Od prve epizode američke televizijske triler serije autora Sama Esmaila gledatelji se neprestano pitaju tko je zapravo Elliot Alderson (Rami Malek), stručnjak za računalnu sigurnost regrutiran u redove hakersko-aktivističke skupine fsociety koja je naumila uništiti korporativni svijet. Zablude u koje Elliot svojim ponašanjem dovodi gledatelje posljedica su dijelom i njegove kliničke depresije i anksioznosti.

U pretposljednjoj epizodi završne 4. sezone pitanje 'Tko si ti?' postavlja si i sam Elliot, a odgovor na ovo pitanje trebao bi stići u dvosatnom finalu serije. Publika u SAD-u finale će gledati u nedjelju 22. prosinca, a za hrvatsku publiku dostupne su prve tri sezone, pa ako niste do sada, vrijeme je da ih pogledate.

Nagrađivana serija ove godine ima jednu nominaciju za Zlatne globuse i to onu Ramija Maleka za najboljeg glumca u TV seriji - drami.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Humoristične serije

Barry: HBO

Za ulogu Barryja u istoimenoj seriji Bill Hader je osvojio ovogodišnjeg Emmyja u kategoriji najboljeg glumca humoristične serije.

Plaćeni ubojica Barry dosegnuo je savršenstvo u poslu kojim se bavi pa mu je ubijanje za novčanu naknadu postalo dosadno. Prateći jednu od svojih meta, Barry je upisao satove glume i tako otkrio svoju novu strast. Tijekom mukotrpnog i zabavnog procesa 'profesionalne preorijentacije', Barry počinje razvijati i moralne dvojbe koje gledateljima ispred malih ekrana donose obilje zabave.

Haderu se smiješi i nagrada Zlatni globus za najboljeg glumca u TV seriji - mjuziklu ili komediji, u ovom žanru 'Barry' je nominiran i za najbolju seriju, a Zlatni globus ima priliku osvojiti i Henry Winkler u kategoriji najboljeg sporednog glumca u mini seriji ili TV filmu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Fleabag: Amazon

Ovogodišnjeg Emmyja u kategoriji najbolje komedije odnijela je britanska serija 'Fleabag', autorsko djelo Phoebe Waller-Bridge, mlade britanske spisateljice i glumice koja je u osvajanje publike krenula s pozornice londonskog kazališta prije nekih šest godina, uz ne baš dobre prognoze kritike. Kritičari su bili u krivu jer se Waller-Bridge ove godine vratila na pozornicu i rasprodala sve predstave.

Sadcom koji je talentirana spisateljica i glumica upotpunila klasičnim britanskim začinima poput tuge, boli i raspada obitelji, a nije joj promaknula ni masturbacija na temu Obama, nagrađen je Emmyjem i za najbolji scenarij i najbolju režiju, dok je sama Waller-Bridge osvojila nagradu za najbolju glumicu u komediji. S ukupno osvojene četiri nagrade, 'Fleabag' je najveći dobitnik ovogodišnjih Emmyja.

U kategoriji mjuzikla ili komedije 'Fleabag' je nominirana za najbolju TV seriju za nagradu Zlatni globus, Phoebe Waller-Bridge za najbolju glumicu, a Andrew Scott za najboljeg sporednog glumca.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

The Kominsky Method: Netflix

Sandy Kominsky (Michael Douglas) nekada je davno zabljesnuo kao glumac, a danas je cijenjeni holivudski učitelj glume. Serija na duhovit način prati životne uspone i padove Kominskog te njegovog dugogodišnjeg prijatelja i agenta Normana Newlandera (Alan Arkin). Njihovo dostojanstveno starenje u Los Angelesu, opterećeno ponekim problemom s prostatom, podsjetnik je da neka prijateljstva nikada ne zastarijevaju. Seriju od osam epizoda potpisuje Chuck Lorre, koji stoji iza hvaljena 'Dva i pol muškarca'.

Za Zlatne globuse serija je nominirana u kategorijama najbolje TV serije - mjuzikla ili komedije, Michael Douglas je nominiran za najboljeg glumca, a Alan Arkin za najboljeg sporednog glumca.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

The Marvelous Mrs. Maisel: Amazon

Treća sezona hvaljene i nagrađivane serija startala je 6. prosinca na Amazonu. U novih osam epizoda Midge (Rachel Brosnahan) ostaje predana svom komičarskom zanatu, a on je u odvodi i na pozornice Los Angelesa, Las Vegasa, Chicaga i Miamija.

Sve promjene kroz koje će Midge prolaziti i sve odluke koje će donositi nagovijestio je Tony Shalhoub, koji glumi njezina oca, a široko će utjecati na sve ostale likove, njihove živote i odnose. Čak će i njezina prijateljica i menadžerica Susie doživjeti mali životni preokret, a Joelov put krenut će u potpuno drugom smjeru.

Za Zlatne globuse serija se bori u kategorijama najbolje TV serije - mjuzikl ili komedija i najbolje glumice (Rachel Brosnahan).

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

The Politician: Netflix

Vrhunska satira s Gwyneth Paltrow, Jessicom Lange i Benjaminom Plattom prva je Netflixova serija iz pera Ryana Murphyja, autora serija 'Glee', 'Pose' i 'Američka horor priča'.

S vremena na vrijeme glazbena drama usredotočena je na imućnog tinejdžera koji ima ambicije postati predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država (Platt), a taktiku na razini nacionalne predizborne kampanje koristi i kao kandidat za mjesto predsjednika učeničkog tijela svoje srednje škole.

Serija je nominirana za najbolju TV seriju - mjuzikl ili komediju, a Zlatni globus ima priliku osvojiti i Ben Platt u kategoriji glavnog glumca.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Living With Yourself (Živjeti sa samim sobom): Netflix

Miles Elliot (Paul Rudd) podvrgnuo se zahvatu poboljšanja samog sebe. Njegov život prije zahvata nije bio objektivno loš, ali buđenjem iz anestezije nakon što je kloniran uz određena poboljšanja na staničnoj razini postao je značajno poboljšana verzija samog sebe. Uspješno su mu prebačena i sjećanja, osjećaji i znanja iz originala, ali manje uspjeha izvođači zahvata imali su s uklanjanjem originala pa se nekoliko sati nakon zahvata budi u neoznačenom grobu u šumi.

Odlični Paul Rudd nominiran je za Zlatni globus u kategoriji najboljeg glumca u TV seriji - mjuziklu ili komediji.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Dead to Me: Netflix

Agentica za nekretnine Jen (Christina Applegate) izgubila je muža u prometnoj nesreći, a vozač koji je skrivio nesreću je pobjegao. Jedan od načina na koji se pokušava pomiriti s gubitkom je odlazak na seanse u terapijsku skupinu ožalošćenih supružnika. Tamo upoznaje Judy (Linda Cardellini), čiji je zaručnik umro od srčanog udara. Dok se Jen teško nosi s tugom, Judy je zadržala pozitivan stav. Ta ih razlika povezuje, a Jen i Judy se ludo i nesretno sprijateljuju jer Judy čuva mračnu tajnu koja njihov odnos dovodi do nevjerojatnog zapleta. Dok otkriva tajnu smrti i tajni život svoga supruga, Jen polako gubi razum.

Serija je objavljena u svibnju, a već u lipnju su s Netflixa najavili drugu sezonu. Autorica Liz Feldman otkrila je kako će se u drugoj sezoni dvije slučajne prijateljice naći u situaciji koja će ih prisiliti na još veće zajedništvo, a to će vam biti još interesantnije kad stignete do kraja prve sezone i shvatite kakav se tek zaplet i preokret nagovješćuju u drugoj sezoni.

Christina Applegate nominirana je za Zlatni globus u kategoriji najbolje glumice u TV seriji - mjuziklu ili komediji.

Izvor: Društvene mreže

Russian Doll (Babuška): Netflix

Naziv serije, koji bismo na hrvatski preveli kao 'Babuška', sjajna je metafora za osjećaj razočaranja koji pogađa mnoge u srednjim tridesetim godinama kad shvate da je, bez obzira koliko se trudili, iz kolotečine života u koju su upali teško izaći. Odlična Natasha Lyonne glumi Nadiju Vulvokovu, Njujorčanku koja u noći proslave 36. rođendana nebrojeno puta umire i vraća se pred ogledalo u kupaonici kako bi promijenila odluke koje su je odvele u smrt.

Nadija je programer igre slagalice svog života, likovi i završetak uvijek su isti, a jedino što se mijenja su okolnosti. Sve što može učiniti je pokušati shvatiti koji će joj slijed događaja omogućiti da se sutra probudi živa.

Na samom početku 2019. serija je zaradila epitete najbolje serije godine i dobila odlične kritike, ali je u utrci za Zlatne globuse nominirana samo Natasha Lyonne u kategoriji najbolje glumice u TV seriji - mjuziklu ili komediji.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!