stižu prinove

Baby boom na televiziji: Dvije uzdanice HRT-a uskoro će na porodiljni

17.08.2021 u 13:20

Bionic
Reading

U redove domaćih zvijezda 2021. godina donijela je obiteljska pojačanja. Brojne poznate Hrvatice su postale majke, a ima i onih koje su u slatkom iščekivanju beba. Među njima su i urednica i voditeljica HTV-ova središnjeg Dnevnika Vlatka Kalinić te urednica i voditeljica Dnevnika 3 Anita Bilić

Kako doznaje Jutarnji list, obje novinarke informativnog programa javne televizije, postat će majke treći put. 'Drago mi je da se i odlične vijesti brzo šire. Imam kćeri od 13 i deset godina, uskoro nam stiže sin i svi mu se jako radujemo. Još malo je ostalo', ispričala im je Anita Bilić, koja je u sedmom mjesecu trudnoće.

Na HRT-u radi 16 godina gdje je prošla brojne redakcije. Ranije je izjavila da je uživala u svakom programu i emisiji za koju je radila. Karijeru je počela u 'Dobro jutro, Hrvatska', a gledatelji su je među ostalim mogli pratiti u emisiji 'Hrvatska uživo'. Kazala je da joj je čast vođenje i uređivanje Dnevnika.

Vlatka Kalinić također čeka sina, a njezina beba stiže oko Nove godine. 'Imam kćer od pet godina i sinčića od dvije i pol. Kći nam je već rekla da će ona biti šefica braći i da će ju morati slušati. A ime? Ne znamo još. Klinci misle da će biti Bob, po Spužva Bobu', rekla je za Jutarnji list. Planira raditi sve dok se bude dobro osjećala.

Vlatka Kalinić na HRT-u je već 13 godina. Počela je na četvrtom katu kao suradnik u redakciji Dječjeg i obrazovnog programa Hrvatskog radija. Zaposlena je na istom katu u radijskoj religijskoj redakciji, a nakon toga je prebačena u radijsku vanjsku politiku gdje je paralelno počela preuzimati projekte na drugom katu televizije kao voditeljica znanstveno-dokumentarne emisije 'Društvena mreža'. U redakciji edakciji obrazovanja i znanosti je posljednjih sedam godina premda je u rujnu 2020. postala urednica i voditeljica Dnevnika.