PUTOVANJE S BEBOM

Avantura Ide Prester u Andaluziji nije išla po planu

15.02.2017 u 14:21

Bionic
Reading

Jedinstvena Ida nedavno je s obitelji posjetila jug Španjolske a na put je povela i tromjesečnog sina Rija. Iako se u Andaluziji planirala i malo odmoriti, to joj uz malu bebu, uza svu pomoć i podršku supruga, ipak nije pošlo za rukom

Kad Ida Prester nešto naumi, nema te sile koja će je spriječiti. Tako je bilo i po pitanju nedavnog obiteljskog putovanja u Španjolsku sa suprugom i djecom. Nije išlo sve kako je zamislila, a što se zbilo, u svom je stilu podijelila na Facebooku.

'Nedavno sam u statusu tražila preporuku gdje da odemo s bebom na par dana, toplo, sigurno, blizu. Dosta vas je spomenulo Andaluziju, jug Španjolske, pa ajde da probamo. Put s bebom u kontekstu odmora je ispao totalni promašaj, ne znam šta nam bi. Zato smo odabir destinacije skroz pogodili, thnx na sugestiji. Pa evo mikro izvještaj. Stigli smo samo vidjeti Malagu i Granadu, ali stvarno je impresivno. Koga imalo zanima povijest, u Andaluziji će se rastopiti od srećice. Višestoljetna vlast Arapa ostavila je neobičan spoj egzotičnog orijenta i zapadnokršćanske kulture. Meni su neki dijelovi k'o mediteransko Sarajevo. Plus židovsko naslijeđe, romsko, stari rimski amfiteatri, predivna renesansna arhitektura, ljepota gdje god pogledaš, ozbiljna stara sila je bila Španjolska. A i klima ih mazi, bosi smo na plaži u veljači. Tvrđava/dvorac Alhambra kod Granade je nevjerojatan, već dugo nisam vidjela nešto toliko upečatljivo. Zamišljaš ruke koje su u kamenu iskucavale kilometre čipke po svim zidovima', napisala je Ida uz nekoliko fotografija iz Malage i Granade.

 

Prije nekoliko mjeseci na temu djece i stila života koji je donedavno vodila, a koji uz dva mališana možda više neće biti moguć, rekla je:

'Nemam planove, nisam tip za to, prilagodit ćemo se. Ako će biti kaos, neka bude, znojit ćemo se svi i preživjeti. Ako bude baš nemoguće - a onda jednostavno neću putovati, što sad. Skrasit ćemo se na jednoj od adresa, prema poslovnoj situaciji i micati se za Božić i na ljeto. Hoću reći - ništa nije tragedija, nema kukanja. Želimo djecu, djeca su divota, ali i ogroman gubitak slobode i spontanosti. Znali smo to i spremni smo na sve kompromise.'