raspričala se

Anja Alavanja: 'Kad si u lijepoj vezi, trudnoća je samo ugodno iznenađenje'

22.03.2021 u 08:52

Bionic
Reading

Gledatelji je trenutno mogu pratiti subotama na HTV-u u emisiji kratkog formata 'Zdravo je znati', koju uređuje i vodi. Unatoč trudnoći, Anja Alavanja radi punom parom, a bit će aktivna dok god to bude mogla. Evo što kaže na temu razvoda, trudnoće i poroda, ljubavi s ekonomistom i nogometnim trenerom Vedranom Viljevcem i mogućeg vjenčanja, ali i poslovnih želja

Kad je riječ o razvodu sa Željkom Romcem, Anja Alavanja smatra da bi sve bilo drukčije da je riječ o normalnoj godini, da nije bilo lockdowna i izolacije.

'S jedne strane, drago mi je da smo sve prošli u krugu samo najbližih, a kad je već došlo do medija, stres oko razvoda je već bio iza nas. Ali, s druge strane, znala sam to da će informacija kad-tad doći u javnost i zahvalna sam svim medijima koji su to prenijeli u vrlo normalnom, informativnom, nesenzacionalističkom tonu. Jer ja uvijek kažem, javne osobe vole davati izjave i hvaliti se kad im se dogodi nešto lijepo, no treba biti fer i ne ignorirati novinare i kad vam se dogodi nešto manje lijepo. Sve je to ljudski', rekla je Anja Alavanja Romac za Slobodnu Dalmaciju.

Anja Alavanja Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL

Dodaje kako će pamtiti samo lijepe dane svog propalog braka te da je zahvalna za svaku godinu lijepog odnosa, kao i 'ona iskustva kad je bilo manje lijepo'.

Otkrila je čime ju je osvojio ekonomist i nogometni trener Vedran Viljevac, s kojim čeka treće dijete. 'Jedna od prvih stvari koje mi sada padaju na pamet jest lakoća življenja s njim. Vedrina (nomen est omen), optimizam i neiscrpna energija, prisutnost i pouzdanost', rekla je.

Kaže da ona i njezin dragi nisu od onih koji se moraju vjenčati jer je dijete na putu pa to nikako nisu htjeli napraviti brže-bolje. Ako to i naprave, bit će jer to stvarno žele. Sad im je, ističe, dolazak bebe prioritet pa su fokusirani na to. 'Kad si u lijepoj vezi, trudnoća je samo ugodno iznenađenje... Tako da smo bili jako sretni', poručila je voditeljica. Prva dva puta je prirodno rodila, pa se 'nada i trećoj sreći'.

Uz ova dva angažmana i bebu na putu, teško joj je zamišljati još neki voditeljski angažman. 'Ali jednog dana, zašto ne? Uživam gledajući emisije poput 'Kod nas doma', u kojima se na ležeran način obrađuje puno različitih tema. Mislim da bih se u tako nečemu dobro snašla', priznala je Anja Alavanja.