sjećate li ga se?

Andrew Ridgeley uz Georgea Michaela bio je dio jednog od najvećih pop bendova, a evo što danas radi i kako izgleda

28.05.2020 u 06:29

Bionic
Reading

Duo Wham! osamdesetih je žario i palio svojim hitovima, popularnima i danas. Nakon njihova raspada, kada su bili na vrhuncu karijere, George Michael krenuo je u solo glazbene vode, a njegov prijatelj Andrew Ridgeley okrenuo se drugim stvarima. Uskoro će objaviti knjigu o njihovu prijateljstvu

Na prvi dan školske godine 1975. u školi u Busheyju (Hertfordshire) George Michael upoznao je Andrewa Ridgeleyja i njih dvojica osnivaju Wham! Andrew je želio postati profesionalni nogometaš ili pop zvijezda. No kada je shvatio da od nogometne karijere neće biti ništa, usmjerio se na glazbenu pa su on i George počeli nastupati na školskim plesovima i ulicama Londona. Prvo su imali ime The Executive, a uz njih dvojicu u grupi je bilo još troje članova. Kad su se raspali, George i Andrew su 1981. godine postali Wham! prema internoj poštapalici 'Wham! Bam! I am a man!'.

Prvi singl nije postigao značajan uspjeh, no George i Andrew su bili željni uspjeha te su se konačno probili pjesmama 'Young Guns' i 'Bad Boys'. Godine 1983. godine objavili su debitantski album 'Fantastic' te je on zahvaljujući hit singlu 'Club Tropicana' dospio na prvo mjesto britanske ljestvice, nakon čega su u SAD-u odradili prvu turneju.

Izvor: Društvene mreže

Zvjezdani status dua zapečatile su pjesme 'Wake Me Up Before You Go Go' i 'Careless Whisper' (koja je bila objavljena kao solo izdanje Georgea Michaela). George se poželio osamostaliti te se 1986. razilaze. On je nastavio s uspješnom solističkom karijerom, a svoj posljednji album 'Symphonica' objavio je 2014. godine. Preminuo je na Božić 2016. godine.

Za razliku od Georgea Michaela, nakon raspada Whama! Andrew se preselio u Monaco i vozio utrke Formule 3. Nakon toga se preselio u Los Angeles zbog glumačke karijere, a Veliku Britaniju se trajno vratio 1990. godine. U novije vrijeme bavi se dobrotvornim radom. Sudjelovao je u Dallaglio Cycle Slamu te je u 18 dana prošao 1800 kilometara biciklom kroz francuske i švicarske Alpe.

Danas 57-godišnji Andrew navodno je trenutno sam, a prije toga je 25 godina bio je u vezi s zvijezdom Bananarame Keren Woodward, s kojom je sada bliski prijatelj. Uskoro će biti objavljena knjiga 'George & Me', koja prikazuje njegov i Michaelov uspon do slave, a piše među ostalim o njihovom oproštajnom koncertu 1986. na Wembleyju.