SVESTRANA GLAZBENICA

Ana Rucner osvaja Kinu: 'Bio je presudan faktor sreće'

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Violončelistica koja publiku oduševljava svojim osebujnim izvedbama vratila iz Kine, u koju se ponovno vraća već idućeg tjedna. Još 2010. je prvi put bila ondje, a sada su joj širom otvorena vrata tog golemog tržišta. Kina joj je postala drugi dom

'Bila sam nevjerojatno uporna, sjedila za kompjutorom i probijala se malo-pomalo. Naravno da je tu bio presudan i faktor sreće. U jednom periodu puno mi je pomogla sportska menadžerica Mira Poljo, koja mi je u jednom trenutku otvorila vrata Istoka, no kada je preminula, ponovno sam kretala ispočetka. Sve ove godine probijala sam tržište ali za konačni uspjeh u Kini danas zaslužan je Nikola Mujdžić Reščić', izjavila je Ana Rucner za Studio Jutarnjeg lista. Danas je u Kini velika zvijezda, a vrhunac njezina posjeta svakako je bio nastup na Global Gala Festivalu, kada je program u novogodišnjoj noći pratilo 150 milijuna ljudi.

  • +4
  • +1

Ana Rucner u Kini

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Shanghai International Arts Festival

'Kinezi iznimno drže do edukacije, master class u školskim dvoranama koje su veličine zagrebačkog HNK. Ispunjena sam time i volim takav vid nastupa. Jednako tako me ispunio i nastup na 21. Shanghai International Arts Festivalu gdje sam prvi put nastupala s bendom. Osobno, to je neka nova dimenzija u mom životu, okupila sam sjajne muzičare oko sebe: na bubnjevima Marko Duvnjak, gitara Miro Gugić, na klavijaturama Dominik Lučić', kaže violončelistica koja će usporedo s koncertima promovirati CD naziva 'Croatian Heritage' u suradnji s Croatia Recordsom na kojem će se naći glazba sa spotovima u kojima promovira ljepote Hrvatske.

Uz glazbu njezina najveća ljubav je sin Darian. Veliku podršku ima u svom bivšem suprugu Vladi Kalemberu kada je u pitanju briga oko sina.

'Kada sam spriječena obvezama vezanima uz karijeru, putovanjima, Vlado je uvijek tu, na dispoziciji. Imamo uistinu dobar odnos. Ja se nekako, kada je riječ o Darianu, posebno veselim prosincu, kada smo posvećeni našim malim radostima - odlasku na skijanje ili jahanju. Održavamo jedan prijateljski odnos, no s druge strane imam autoritet nad njim koji ne želim narušiti. Upravo zbog njega isprekidano odlazim na putovanja, ne izbivam dugo iz Zagreba jer vrlo sam svjesna koliko sam mu u ovim godinama potrebna. Tu su i moji roditelji, no kako su još uvijek radno vrlo aktivni, ne želim ih opterećivati dodatnim obvezama. Violončelo svira punih tri desetljeća, a još od svoje petnaeste sama je sebe uvjerila da ga mora svirati na drugačiji način', rekla je Ana.

U odličnoj je fizičkoj spremi i živi zdravo.

'Vrlo malo jedem, a prije koncerta nikad. Unosim dosta proteina, bijeli kruh ne jedem nikada, a jelovnik mi je baziran na mesu, povrću i voću. Volim i kavu, i puno ih tijekom dana popijem', otkrila je.

U njenom životu trenutno ne postoji muškarac koji joj grije srce.

'Doma vodim samotnjački život. I tako mi odgovara, jednostavno sam se navikla. Katkad pomislim da bi bilo dobro imati nekoga pored sebe, no to se mora desiti, ljubav ne mogu izrežirati. Televiziju gotovo da i ne gledam, a ono što mogu istaknuti jest da je vjera duboko usađena u mene. Odlazim i na duhovne obnove, pomažu mi duši i srcu. Volim ljude i brzo opraštam. Volim biti sama sa sobom, u svom svijetu, paše mi gluha tišina. Veseli me sjesti u auto, otići na Pag gdje imam apartman, šetati, svirati, bez ikoga. Nemam pogled na ljubav, u mislima sam s molitvom i ne mogu shvatiti kad ljudi osuđuju, komentiraju, bave se drugima', iskrena je Ana.

Smatra da za svakoga ima mjesta pod glazbenim nebom.

'Nikada tuđi uspjeh nisam gledala kroz konkurenciju. Nikada mi nije smetao tuđi uspjeh, ali me itekako zna pogoditi neuspjeh. Ako me pitate o suradnjama, ponosna sam na svoje glazbeno iskustvo s Joseom Carrerasom, a simpatična mi je bila prije nekoliko godina suradnja s Bosancima na Eurosongu. U svojim počecima imala sam čast nastupiti s Oliverom u zagrebačkoj Tvornici, a poseban gušt mi je i suradnja s Alenom Hržicom koji se posvetio duhovnoj glazbi', ističe.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!