ISKUSNA JILL BIDEN

Američka prva dama najbolje razumije prezaposlene mame i nudi im savjet

05.02.2021 u 21:59

Bionic
Reading

Sveučilišna profesorica engleskog jezika i nova američka prva dama Jill Biden, koja je ulaskom supruga Joea u Bijelu kuću zadržala svoj posao, prisjetila se za časopis 'Roditelji' svoje roditeljske uloge i podijelila savjete majkama koje pate od sindroma izgaranja

S predsjednikom Joeom Bidenom, Jill ima 39-godišnju kći Ashley, ali mu je pomogla u odgoju njegovih sinova Huntera i pokojnog Beaua nakon prometne nesreće u kojoj je 1972. godine ostao bez prve supruge Neilie i kći Naomi.

'Kad smo se 1977. vjenčali, nisam bila pripremljena za odgoj dječaka, jer sam najstarija od pet sestara. Beau i Hunter su zaista bili živahni, znojni i neuredni dječaci. S dolaskom naše kći Ashley, sklonosti su nam se malo više uskladile, ali ona je bila tvrdoglava i strastvena kao i ja', kaže Jill.

  • +7
Jill Biden, Joe Biden Izvor: Profimedia / Autor: Drew Angerer / Getty images / Profimedia

U životu je, kaže, uvijek željela dvije stvari – čvrst brak ispunjen ljubavlju i smijehom te karijeru. Predsjednik Biden ju je u tome podržavao od samih početaka.

'Kad bih trebala napisati neki rad, odveo bi nekamo djecu kako bih u kući imala mir. Nije očekivao da ću karijeru gurnuti u stranu kad je postao potpredsjednik, kao ni sada', kaže Jill Biden i ženama koje se bore s balansiranjem posla, obiteljskog i osobnog života, nudi savjet.

'Morate pronaći trenutke za sebe. Morate. Mi mame previše vremena provodimo preispitujući sebe, barem ja jesam. Trebamo vrijeme da samo utišamo te glasove u svojoj glavi', kaže Jill.

U trenucima koje svijet trenutno proživljava ovi se savjeti mogu činiti nedostižnima, jer se mnogi roditelji u izolaciji sa svojim mališanima zbog pandemije suočavaju s još većom odgovornosti, no prva dama i za njih ima zrno utjehe.

'Možda ste prečesto za večeru poslužili makarone sa sirom. Možda vam je fitilj kraći nego inače. Možda ste preumorni da bi ste bili zabavna mama. U redu je, ne propadate, jaka ste, otporna i dajete sve od sebe da svoju obitelj provedete kroz jedno od najtežih vremena koje pamtimo. Učinit ćemo sve što možemo da prebrodimo ovo, zajedno', kaže prva dama.