INTERVJU PRED KAMERAMA

Amber Heard prekinula šutnju nakon suđenja: 'Ne možete mi reći da je sve ovo bilo pošteno'

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 13.06.2022 17:02
  • Objavljeno 13.06.2022 u 17:02
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Isabelle Vautier / Zuma Press / Profimedia

Nakon što je porota presudila u korist njezinog bivšeg supruga, Amber Heard odlučila je po prvi put javno pregovoriti o njoj nazvavši ju 'nepravednom' i rezultatom 'pristranog predstavljanja na društvenim mrežama'

Na temu osuđujuće presude 36-godišnja Heard progovorila je u trodijelnom intervjuu za emisiju Today američke televizijske kuće NBC.

Tijekom razgovora s voditeljicom Savannah Guthrie - koja je prošli tjedan intervjuirala Deppov pravni tim u emisiji - Heard se osvrnula na 'mržnju i ljutnju' s kojima se suočavala tijekom suđenja i nakon presude porote, istovremeno osuđujući 'nepravednu' odluku donesenu protiv nje.

'Čak i netko tko je siguran da zaslužujem svu ovu mržnju i bijes, čak i ako mislite da lažem, ipak me ne možete pogledati u oči i reći da sam pošteno predstavljena na društvenim mrežama. Ne možete mi reći da je sve ovo bilo pošteno', izjavila je Heard u emisiji.

  • +1

Amber Heard i Johnny Depp

Izvor: Profimedia / Autor: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP / Profimedia

Podsjetimo, ranije ovog mjeseca porota je jednoglasno odlučila u korist Deppa. Osim toga, porota je glumcu dodijelila 15 milijuna dolara - 10 milijuna dolara odštete i 5 milijuna dolara kaznene odštete, iako je drugu isplatu sudac smanjio na 350 tisuća dolara po zakonu savezne države Virginije. Heard je dobila relativno beznačajnih 2 milijuna dolara odštete, a svom bivšem suprugu nakon sudske parnice dužna je 8,35 milijuna dolara.

Heard - čiji je pravni tim otkrio kako se planira žaliti na presudu - također je naglasila kako je porotu osvojila 'izvrsna gluma' i 'voljeni' ugled njenog bivšeg supruga u javnosti, sugerirajući kako ih je dodatno uvjerio ‘plaćenicima’ na klupi koji su svjedočili u njegovo ime.

Tijekom šestotjednog maratonskog suđenja u Fairfaxu u Virginiji, koje je počelo 11. travnja i završilo 1. lipnja, Depp je pozvao 38 svjedoka, dok je pravni tim Amber Heard pozvao 24.

I Depp i Heard svjedočili su po četiri dana, a u sudnici je prikazano na desetke tekstova, fotografija, videa, medicinskih kartona, pa čak i ljubavna pisma bivših supružnika.

Slučaj klevete bio je toliko kompliciran da je list s presudom imao 42 pitanja na koja je porota morala odgovoriti prije izricanja presude: 24 pitanja za Deppove tvrdnje i 18 za Heardovu protutužbu. Sud je čuo isječke snimaka koje su Depp i Heard snimili tijekom svojih svađa, neke od njihovih najintimnijih trenutaka koji su godinama kasnije prikazani u najjavnijem okruženju koje se može zamisliti.

Tijekom cijelog suđenja društvene mreže bile su preplavljene objavama o sudskom postupku - većina podijeljenih u znak podrške Deppu pod hashtagom #JusticeForJohnnyDepp. Od 13. lipnja ovaj hashtag imao je više od 20,6 milijardi pregleda na TikToku, dok je oznaka #JusticeForAmberHeard imala relativno 'niskih' 92,4 milijuna pregleda.

  • +6
  • +3

Johnny Depp, Amber Heard

Izvor: EPA / Autor: BRENDAN SMIALOWSKI / POOL

No, unatoč inzistiranju da su društvene mreže odigrale ključnu ulogu u ishodu suđenja, Heard, čiji se televizijski intervju tek treba emitirati, tvrdio kako nikakva negativna mišljenja javnosti ne shvaća 'osobno', inzistirajući da je 'nije briga što tko misli o njoj'.

'Nije me briga što netko misli o meni ili kakve prosudbe želite donijeti o onome što se dogodilo u privatnosti moje kuće u mom braku iza zatvorenih vrata. Ne pretpostavljam da bi prosječna osoba trebala znati te stvari tako da to ne shvaćam osobno', izjavila je u emisiji. 

Ovaj televizijski intervju ujedno je prvi put da se Heard javno izjasnila o presudi - koju je prethodno nazvala 'neuspehom za druge žene' u izjavi objavljenoj nekoliko minuta nakon što je presuda u Deppovu korist pročitana na sudu.

'Razočaranje koje osjećam danas je nemoguće opisati. Slomljena sam što brdo dokaza još uvijek nije bilo dovoljno da se suprotstavi nerazmjernoj moći i utjecaju mog bivšeg muža', navela je u svojoj izjavi koju je objavila na Twitteru.