u prodaji od 20. listopada

Album 'Fred Astaire' grupe PipsChips&Videoclips po prvi put na vinilu

07.10.2021 u 15:12

Bionic
Reading

Album „Fred Astaire“ grupe PipsChips&Videoclips po prvi put će se naći na dvostrukom vinilu. Legendarno izdanje domaće rock povijesti i treći studijski album Pipsa u prodaji je od 20. listopada.

Već od ovog petka, 8. listopada, moguće su prednarudžbe na web stranici benda, na Dirty Old Shop webu ili na info@laa.hr.

Promocija ploče i ekskluzivna pretprodaja zakazana je za utorak, 19. listopada, u zagrebačkom Dirty Old Shopu u 18:00 sati. Dvostruki vinil će se u redovnoj prodaji naći dan nakon, a vinil u izdanju LAA bit će dostupan u ograničenoj nakladi od samo 500 primjeraka.

Ploču će od srijede, 20. listopada biti moguće nabaviti u Dirty Old Shopu, Rockmarku, Aquariusu, Dancing Bearu, u Rijeci u Dallas Shopu, kao i putem narudžbi na web stranici benda.

Izvor: Društvene mreže

Bez sumnje, riječ je o jednom od najznačajnijih albuma domaće rock glazbe posljednjih tri desetljeća koji je predstavio moderna produkciju, agresivnu svirku, čisti jezik ulice i političku angažiranost. Album “Fred Astaire” donosi redom klasike poput “Supermama", “Ljeto ‘85”, "Nogomet", "Plači", "Sex u školi", "Discofriend", "Dođi vilo” ili "Na putu prema dole", od kojih neke svakako možemo uvrstiti u najprepoznatljivije pjesme benda.

Izvor: Društvene mreže

“Fred Astaire“ je sniman u svibnju i lipnju 1997. u Ičićima i CBS studiju u Zagrebu, miksan u ljubljanskom „Tivoliju“, a snimatelj i producent je bio jedan od naših najnagrađivanijih producenata, Denyken. Tadašnje koncertne promocije albuma bend je odsvirao u kazalištu Gavella i Domu sportova, a nastupi su prozvani vrhuncem karijere benda i njihovim kreativnim trijumfom.

Generacijski spomenik zaslužio je lovorike publike i kritike, neumoljivo prozivan remek-djelom, a ujedno je bio nagrađen Porinom. Pipsi su pokupili nagrade u kategoriji Album godine, kao i u onoj za najbolju vokalnu suradnju, za pjesmu “Plači” na kojoj gostuje Darko Rundek dok album ostaje upisan kao jedan od najboljih snimljenih na ovim prostorima.