Bananarama

80-ih su žarile i palile glazbenom scenom, a danas izgledaju ovako

25.04.2017 u 06:51

Bionic
Reading

Bile su najveći ženski bend 80-ih, a njihove su pjesme svi pjevušili. Ipak, zbog odlaska jedne od članica, Siobhan Fahey, 1988. godine, od trija su postale duo i više nisu imale isti uspjeh. Svađa je poljuljala njihovo prijateljstvo, no gotovo 30 godina kasnije pomirile su se, a u studenom ove godine zasvirat će na oproštajnoj turneji

Posljednji put kad su se Siobhan Fahey, Sara Dallin i Keren Woodward pojavile zajedno bilo je to davne 1988. godine na dodjeli Brit Awards. Tada su otpjevale pjesmu 'Love in the First Degree' odjevene u crne koktel haljine i okružene mnoštvom polugolih plesača.

1️⃣9️⃣8️⃣7️⃣

Objavu dijeli Bananarama🍌🍌🍌 (@bananarama_official)

Nedugo nakon tog nastupa Siobhan Fahey je poslije punih deset godina napustila bend te ostavila dotadašnje prijateljice i kolegice Saru Dallin i Keren Woodward na cjedilu. Neslužbeno je to bio kraj jednog od najpopularnijih ženskih bendova 80-ih, iako su Dallin i Woodward nastavile nastupati pod istim imenom te čak pokušale nadomjestiti Siobhan, angažiravši novu pjevačicu.

Bananarama - Cruel Summer Autor: Youtube

Puna tri desetljeća trajao je njihov sukob, a na veliko oduševljenje obožavatelja, ovih dana ostavile su po strani sve razmirice i nesuglasice i okupile se u pabu u sjevernom Londonu kako bi najavile britansku turneju.

'Bilo je dva ujutro, popile smo već dosta vina i emocije su prevladale', otkrila je okupljenim novinarima Fahey detalje njihova pomirenja prije nekoliko godina. Iako su govorile da se službeno okupljanje benda više neće dogoditi, nešto se ipak promijenilo.

Bananarama - Venus Autor: Youtube

Bananarama je osnovana 1979. godine, kada su najbolje prijateljice iz djetinjstva, Sara Dallin i Keren Woodward, odlučile zajedno zasvirati. Pridružila im se i Siobhan Fahey, koja je s Dallin studirala novinarstvo. Iako počeci nisu bili obećavajući, 1983. dogodio im se singl 'Cruel Summer' koji je odmah ušao među Top 10 američke glazbene liste. Preko noći su postale tražene, odsjedale u skupocjenim hotelima i imale gaže po cijelom svijetu.

U studenom ove godine održat će oproštajnu turneju po Velikoj Britaniji, a ukoliko to prođe dobro, razmišljaju o tome da isto naprave i u Americi. O albumu još ne razmišljaju, no zato im je na pameti novi singl.